Lenkija dviem savaitėms atnaujins tikrinimą pasienyje

Šengeno erdvei priklausanti Lenkija

Šengeno erdvei priklausanti Lenkija nuo lapkričio 8 dienos dviem savaitėms laikinai atnaujins pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Šengeno erdvei priklausanti Lenkija nuo lapkričio 8 dienos dviem savaitėms laikinai atnaujins pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 9:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:49 PM

Tai yra papildoma saugumo priemonė, kurios ši šalis imasi Varšuvoje vyksiančios pasaulinės klimato kaitos mažinimo konferencijos metu, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Kaip informuoja Lenkijos nuolatinė atstovybė Europos Sąjungoje, kontrolė bus vykdoma buvusiuose sausumos valstybės sienos perėjimo punktuose prie sienos su Vokietija, Čekija, Slovakija ir Lietuva. Papildomų saugumo bei kontrolės priemonių Lenkijos teisėsaugininkai taip pat imsis šalies oro bei jūrų uostuose.

Atnaujintus pasienio tikrinimus prie vidaus sienų lenkų pareigūnai vykdys iki lapkričio 23 dienos.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Atnaujinus vidaus sienų kontrolę visų šalių, taip pat ir Lietuvos, piliečiai, įvažiuojantys į Lenkiją, šios valstybės pareigūnams privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą - piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba primena, kad jokie kiti dokumentai vykti į užsienio valstybę netinka.

Lenkija pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų atnaujina antrus metus iš eilės. 2012 metų vasarą ši šalis kartu su Ukraina rengė Europos futbolo čempionatą, kurio metu taip pat buvo imtasi analogiškų saugumo priemonių atnaujinant kontrolę prie vidaus sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.