Premjero kabinete – pokalbis su Z.Balčyčiu apie prezidento rinkimus

Prezidento rinkimuose dalyvauti norintis socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis penktadienį aptarti savo galimybių susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi. Viešai neskelbtas susitikimas įvyko per pietus Vyriausybės rūmuose. Iki šiol A.Butkevičius ir Z.Balčytis susitikdavo labai retai. 

Z.Balčytis susitiko su A.Butkevičiumi aptarti savo perspektyvų.<br>D.Umbraso nuotr.
Z.Balčytis susitiko su A.Butkevičiumi aptarti savo perspektyvų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 25, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:30 PM

Užkluptas portalo lrytas.lt žurnalistų, Z.Balčytis teigė atėjęs papietauti su partijos vadovu ir pakviesti jo į artėjantį savo jubiliejų. Lapkričio 16-ąją europarlamentarui sukaks 60 metų. 

„Jis ir pats mėgins užduoti klausimus. Matyt, bus mėginama apsikeisti nuomonėmis“, – paklaustas, ar bus kalbama apie artėjančius prezidento rinkimus, sakė Z.Balčytis.

Europarlamentaras praėjusį savaitgalį aiškiai pasakė, kad norėtų dalyvauti prezidento rinkimuose, jei partija nekels savo lyderio A.Butkevičiaus. Bent jau iki šiol buvo manoma, kad A.Butkevičius ir Z.Balčytis priklauso oponuojantiems partijos flangams.

Iki lapkričio vidurio Socialdemokratų partijos skyriai turėtų pareikšti nuomonę, kas turėtų atstovauti partijai kitais metais vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose. 

Portalo lrytas.lt žiniomis, savo valią jau pareiškė 6 skyriai iš 60. Visi mini tik A.Butkevičiaus ir Z.Balčyčio pavardes. Savaitgalį savo poziciją turėtų išreikšti Vakarų Lietuvos socialdemokratai.

Z.Balčytis sako neskaičiuojantis jį remiančių skyrių skaičiaus.

„Aš apie savo kandidatavimą kalbėjau uždarame susitikime, tačiau informacija plinta. Aš tikrai noriu pasakyti, kad prioritetas yra mūsų partijos pirmininkui, o visa kita priklausys nuo jo apsisprendimo“, – paklaustas, kodėl taip anksti prakalbo apie prezidento rinkimus, kalbėjo Z.Balčytis.

Premjeras A.Butkevičius žada tik kitų metų pradžioje atsakyti, ar kandidatuos į prezidento postą. Tačiau portalo lrytas.lt šaltiniai valdančiojoje partijoje teigia, kad tuo atveju, jei bus nutarta kelti Z.Balčyčio kandidatūrą, atsakymas bus duotas gerokai anksčiau.

„Z.Balčyčiui reikia kaip galima greičiau pradėti rinkimų kampaniją. Laukti kitų metų pradžios ir kelti jo kandidatūrą būtų neprotinga“, – teigė lrytas.lt šaltinis partijoje.

Taigi realiai premjeras galutinai turi apsispręsti per kelias likusias savaites, kol vyksta kandidatų kėlimo procedūra partijos skyriuose.     

Ekspertai sako, kad norint iškelti Z.Balčytį, valdantieji turi paskubėti, nes reikia didinti savo kandidato žinomumą ir populiarumą. Apie tai rašė ir patys socialdemokratai savo rinkiminės strategijos juodraštyje, kurį paviešino portalas lrytas.lt.

Šeštadienį Darbo partija savo kandidatu į prezidento postą ruošiasi iškelti Seimo narį Artūrą Paulauską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.