Siūlo Lietuvoje steigti Rytų partnerystės centrą

Likus mėnesiui iki trečiojo Europos

Pasak parlamentaro, centro veikla būtų orientuota ne vien į tiriamąjį darbą, bet ir į administracinių gebėjimų Rytų partnerystės valstybėse stiprinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Pasak parlamentaro, centro veikla būtų orientuota ne vien į tiriamąjį darbą, bet ir į administracinių gebėjimų Rytų partnerystės valstybėse stiprinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:30 PM

Pasak parlamentaro, centro veikla būtų orientuota ne vien į tiriamąjį darbą, bet ir į administracinių gebėjimų Rytų partnerystės valstybėse stiprinimą - tinkamos kvalifikacijos šių valstybių pareigūnams, kurie įgyvendins Asociacijos ir pagilintos laisvosios prekybos susitarimus, užtikrinimą.

„Verta iš anksto galvoti, kaip padėti mūsų partneriams Rytuose - tiek susitvarkyti su patiriamu spaudimu, tiek realiai įgyvendinti numatytas svarbiausias reformas. Viena iš efektyvių paramos priemonių galėtų tapti Lietuvoje įsteigtas Rytų partnerystės centras, kuris galimai išplėstų jau esamų įstaigų veiklą“, - pranešime spaudai teigė P.Auštrevičius.

Pasak pranešimo, Seimo pirmininko pavaduotojas dėl Rytų partnerystės centro steigimo kreipėsi į Lietuvos užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių. Siūloma, kad naujos įstaigos finansavimas galėtų remtis bendru Lietuvos, Europos Komisijos, Rytų partnerystės valstybių ir tarptautinių paramos fondų indėliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.