Sveikatos apsaugos ministerija grasina odontologams

Odontologinėms įstaigoms,

Odontologinėms įstaigoms ir odontologams licencijas išduoda Odontolgų rūmų licencijavimo komisijos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Odontologinėms įstaigoms ir odontologams licencijas išduoda Odontolgų rūmų licencijavimo komisijos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 11:55 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:42 PM

Kaip sakė sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, per mokesčių inspekcijos patikrinimus odontologinėse įstaigose nustatyta daug įvairių finansinių bei tiesiogai su sveikatos priežiūros paslaugų teikimu ir dokumentų pildymu susijusių teisės normų pažeidimų.

„12-koje odontologinių įstaigų tikrintojai nerado pacientų ambulatorinių kortelių. Tai tiesioginis sveikatos apsaugos ministro įsakymo nepaisymas ir pažeidimas“, - susitikime su Odontologų rūmų ir Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovais sakė V. P. Andriukaitis.

Jis teigė reikalaudamas ištirti šiuos atvejus ir stabdyti licencijas.

Paciento kortelėse odontologai privalo kaupti duomenis apie ligoniams atliktas procedūras, manipuliacijas. Kai tokių kortelių nėra, neįmanoma nustatyti, kas buvo atlikta pacientui, ar tinkamai jis buvo gydytas. Be duomenų iš kortelės pacientas netgi neturi juridinio pagrindo reikalauti žalos atlyginimo, jei turi pretenzijų odontologams.

Odontologinėms įstaigoms ir odontologams licencijas išduoda Odontolgų rūmų licencijavimo komisijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.