Vilnių paralyžiavo sugedę šviesoforai (papildyta)

Penktadienio rytą į darbą skubėję vilniečiai turėjo gerokai pasinervinti. Ukmergės gatvę užkimšo kilometrinės automobilių grūstys. Tai – ne vienintelė gatvė, kuria tapo neįmanoma važiuoti, transporto spūstys dusino visą Vilnių. Kilometrinės eilės nusidriekė dėl gedimo šviesoforų sistemoje.

Vilnių paralyžiavo transporto spūstys.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilnių paralyžiavo transporto spūstys.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 25, 2013, 10:08 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:49 PM

„Rytinių spūsčių metu veikė tam specialiai skirta šviesoforų ciklo programa, tačiau kai kuriose sankryžose – Laisvės prospekte ir kituose, esame parengę specialią ciklų programą, kuri veikia nustatytu laiku nuo 15 minučių iki 1 valandos. Šios programos šiandien nepasileido dėl serverio gedimo. Situacija artimiausiu metu turėtų būti sutvarkyta ir vakarinių spūsčių metu nepasikartos“, – sakė „Susisiekimo paslaugų“ Eismo skyriaus vyriausiasis inžinierius Tauras Vaitkevičius.

Įpykę vairuotojai pasakojo, kad automobilių eilė Ukmergės gatvėje vos juda, įprasta dvidešimties minučių kelionė užtruko žymiai ilgiau nei paprastai – apie valandą.

„Geležinio Vilko gatvėje spūstis prasidėjo nuo Ateities gatvės. Nežinau, kiek laiko būtų reikėję ten stovėti“, – aiškino vienas vilnietis. Šios automobilių grūsties ilgis – keli kilometrai.

Kito vairuotojo teigimu, spūstis Geležinio Vilko gatvėje – apie 4 kilometrų ilgio. Šitokia grūstis buvo prieš dešimtą valandą ryto. „Net galo nematyti“, – nusijuokė vilnietis.

Automobilių eilės nusidriekė ir Ozo gatvėje. Visi vairuotojai skubėjo į Vilniaus centrą, priešingos krypties automobilių juostose spūstys nesusidarė.

Vos penkias minutes nuo namų iki darbo keliaujantis vilnietis lrytas.lt teigė, kad šį rytą į darbą vėlavo net valandą.

„9 val. ryto buvo visiškas krachas. S.Lozoraičio ir J.Baltrušaičio gatvėse, kur niekada nebūna spūsčių, stovėjau 15 minučių. Bandžiau apvažiuoti, bet Ukmergės plente buvo dar baisiau. Per 10 minučių pajudėjau vos 4 metrus. Teko pažeidinėti taisykles ir važiuoti A juosta“, – pasakojo vaikinas.

Kita vilnietė, kuri į darbą važiuoja Justiniškių mikrorajonu, pasakojo, kad automobilių spūstis praktiškai nejudėjo. Norėjusi pervažiuoti sankryžą, moteris teigė, kad turėjo laukti, kol dešimt kartų pasikeis žalios spalvos šviesoforo signalas – tik tuomet automobiliai nors truputį pajudėdavo pirmyn.

Policijos pareigūnų teigimu, penktadienio ryte nebuvo jokių svarbių eismo įvykių, dėl kurių būtų galėjusios susidaryti šitokios spūstys.

„Susisiekimo paslaugų“ atstovų teigimu, Ukmergės gatvėje esančios spūsties priežastis – avarija. Eismo įvykį operatoriai pastebėjo 6 val. 50 min. Darbuotojai iš karto apie tai pranešė policijos pareigūnams. Du susidūrę automobiliai užblokavo dvi eismo juostas. Viena eismo juosta automobiliai dėl to galėjo judėti labai lėtai, o kita buvo visiškai užblokuota.

Situaciją stebintis operatorius teigė, kad ilgų grūsčių neiškentę vairuotojai pažeisdami Kelių eismo taisykles važiavo priešpriešinio eismo juosta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.