Į antrą dešimtmetį Darbo partiją ves naujas pirmininkas

Šeštadienį Šiauliuose vyko Darbo partijos suvažiavimas, kuriame buvo svarstomas klausimas dėl susijungimo su Krikščionių partija bei renkama partijos vadovybė.

Vienbalsiai nuspręsta, kad suvažiavimui pirmininkaus laikinai Darbo partijai vadovaujanti L.Graužinienė.<br>G.Šiupario nuotr.
Vienbalsiai nuspręsta, kad suvažiavimui pirmininkaus laikinai Darbo partijai vadovaujanti L.Graužinienė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 26, 2013, 1:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:59 PM

Į Šiaulių areną susirinkę delegatai taip pat patvirtino Artūrą Paulauską partijos kandidatu prezidento rinkimuose bei svarstė partijos kandidatų į rinkimuose į Europos Parlamentą sąrašą.

„Kiekvienas susijungimas simbolizuoja, kad tampame stipresni. Džiaugiuosi, kad Darbo partija tampa ta jėga, apie kurią vienijasi kitos partijos. Susijungdamos partijos sukuria stipresnį darinį ir gali geriau atstovauti rinkėjus“, - prieš prasidedant suvažiavimui tvirtino vienas Darbo partijos lyderių Vytautas Gapšys.

„Partijų susijungimas, komandos didinimas visada duoda pliusus. Kaip rodo praktika, tai palaiko ir visuomenė. Džiaugiuosi, kad mūsų partija čia rodo pavyzdį kitoms partijoms. Mažės partijų pavadinimų, o didės komandos. Žmonėms nereikės jokių papildomų dalykų ir minčių, iš ko rinktis – bus viena didelė gera didelė komanda“, - prieš suvažiavimą sakė Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

Į suvažiavimą susirinko apie keturi tūkstančiai delegatų, kurie vos tilpo Šiaulių arenoje.

Partijos suvažiavimas prasidėjo pirmininkaujančiojo rinkimais.

Vienbalsiai nuspręsta, kad suvažiavimui pirmininkaus laikinai Darbo partijai vadovaujanti Loreta Graužinienė.

Į tribūną pakilusi L.Graužinienė pagarsino, kokiomis sąlygomis vyks partijų susijungimas.

Dėl Darbo partijos reorganizacijos sąlygų patvirtinimo balsavo 3473 delegatai, 28 susilaikė, 25 balsavo prieš.

Partijų susijungimui pritarė 

Prieš pradedant svarstyti darbotvarkės klausimus buvo pranešta, kad suvažiavime dalyvauja 3526 Darbo partijos ir 90 Krikščionių partijos delegatų.

Už partijų susijungimą atskirai balsavo Darbo partijos ir Krikščionių delegatai. Už partijų susijungimą balsavo 3485 Darbo partijos delegatai (57 balsavo prieš, 41 susilaikė).

Partijų susijungimą palaikė net 89 Krikščionių partijos delegatai (prieštaraujančių nebuvo, vienas delegatas susilaikė).

Sujungus partijoms naujas politinis darinys kaip ir anksčiau vadinsis Darbo partija. Jungtinės partijos logotipu išliks senasis Darbo partijos logotipas.

„Minint dešimties metų jubiliejų galima pasakyti, kad buvome kaip komanda, nesvarbu, kad kartais nuomonės išsiskirdavo. Džiugu, kai partijos jungiasi. Mūsų partijos programa viena iš geriausių, tik reikia ją vykdyti“, - iš tribūnos pareiškė partijos programą pristatęs Vydas Gedvilas.

Kreipdamasis į kolegomis tapusius Gediminą Vagnorių bei buvusios krikščionių partijos narius V.Gedvilas pareiškė, kad jie pateko į gerą kompaniją.

Pirmininke tapo L.Graužinienė

 Kandidatais į partijos pirmininko postą buvo iškelti L.Graužinienė, V.Gapšys, V.Gedvilas, V.Uspaskichas, Artūras Paulauskas ir Gediminas Vagnorius.

Kadangi bendru sutarimų buvusios Krikščionių partijos atstovui buvo rezervuotas tik partijos pirmininko pavaduotojo postas, G.Vagnorius dalyvauti rinkimuose atsisakė.

Motyvuodamas tuo, kad iš L.Graužinienės perėmė pirmininkavimą suvažiavimui, dalyvauti pirmininko rinkimuose atsisakė ir V.Gapšys.

V.Gapšio pėdomis pasukęs V.Gedvilas pareiškė, kad partijai turi vadovauti aukščiausią postą valstybėje užimantis žmogus ir sakė palaikysiąs L.Graužinienę.

V.Uspaskichas kandidatuoti į partijos pirmininkus nesutiko pareiškęs, kad į kitą dešimtmetį partiją turi vesti kitas pirmininkas, A.Paulauskas savo kandidatūrą atsiėmė motyvuodamas tuo, kad turi kitų darbų.

Partijos bičiuliams, kurie jai užleido vietą, padėkojusi L.Graužinienė nepamiršo padėkoti ir jai į pirmininkės postą kandidatuoti leidusiam sutuoktiniui Juliui.Į suvažiavimo delegatus kreipusis L.Graužinienė kalbėjo apie komandinį darbą, abipusį pasitikėjimą, komandos kompetenciją ir sąžiningumą.

Kandidatę palaikęs V.Uspaskichas sakė, kad L.Graužinienė niekada nesislėpdavo už kitų ir „išstačiusi savo stiprią moterišką krūtinę“ vedė partiją sunkiu jai metu. Už tai, kad L.Graužinienė taptų Darbo partijos pirmininke balsavo 3552 delegatai, prieš – 29 delegatai, susilaikė – 35 delegatai.

L.Graužinienės pavaduotojais patvirtinti Virginija Baltraitienė, Vilija Filipovičienė, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, V.Gedvilas, A.Paulauskas, Jonas Pinskus, Šarūnas Birutis ir Gediminas Vagnorius.

Į patariamąjį balsą turėsiančio garbės pirmininko postą pasiūlius V.Uspaskicho kandidatūrą salė prapliupo aplodismentais.

„Didžiulė garbė turėti tokią pareigą. Garbės pirmininko vardas labai daug įpareigoja“, - pakilęs į tribūną delegatams sakė V.Uspaskichas.

Knygą su partijos narių parašais L.Graužinienei perdavęs V.Uspaskichas prisiminė ir Tėvo Stanislovo žodžius. Darbo partijos įkūrėjas pakvietė vadovautis Tėvo Stanislovo išmintimi ir nebūti abejingais.

Suvažiavimo delegatai V.Uspaskichą partijos garbės pirmininku patvirtino bendru sutarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.