Kandidatas į Prezidentus A.Paulauskas negailestingai kirto D.Grybauskaitei

Darbo partijos kandidatas į prezidento postą Artūras Paulauskas tapo pirmuoju oficialiu parlamentinės partijos kandidatu kitais metais vyksiančiuose rinkimuose.

Kandidatas į Prezidentus A.Paulauskas negailestingai kirto D.Grybauskaitei<br>G.Šiupario nuotr.
Kandidatas į Prezidentus A.Paulauskas negailestingai kirto D.Grybauskaitei<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 26, 2013, 3:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:59 PM

A.Paulauską Darbo partija oficialiu partijos kandidatu paskelbė per Šiauliuose vykusį partijos suvažiavimą.

Už tai, kad 60 metų A.Paulauskas būtų patvirtintas Darbo partijos kandidatu i prezidento postą balsavo bendru sutarimu.

Prieš balsavimą į suvažiavimo narius kreipęsis A.Paulauskas sakė, kad nėra problemų, kurių negalėtume išspręsti kartu.

„Lietuvai artėja išbandymų metas, tai – Prezidento rinkimai. Prezidentas turi tapti žmogumi, kuris sugebės suvienyti visuomenę, kuris penkerius metus vadovaus, pabrėžiu – vadovaus, o ne valdys“, - pareiškė į tribūną pakilęs A.Paulauskas.

Kandidatuoti į Prezidento postą sieksiančio A.Paulausko žodžiai, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė šias pareigas vykdo netinkamai, salė palydėjo aplodismentais.

„Prezidentė veikia chaotiškai, neturi aiškaus plano. Autokratinis valdymo būdas neduoda rezultatų ir rodo šlubuojančia demokratiją. D.Grybauskaitės valdymas su Andriumi Kubiliumi nuskurdino Lietuvą. Mano vizija – pilietieškai aktyvi tauta ir stipri valstybė“, - tvirtino A.Paulauskas.

Savo kalbą A.Paulauskas baigė žodžiais: „Pirmyn Lietuva, laikas permainoms“.

A.Paulausko kandidatūrą į prezidento postą suvažiavimo delegatai patvirtino bendru sutarimu.

A.Paulausko kalbą išklausė ir jau baigiantis suvažiavimui salėje pasirodę kiti du potencialūs kandidatai į prezidento postą: premjeras Algirdas Butkevičius ir „tvarkietis“ Rolandas Paksas.

Po A.Paulausko į delegatus kreipęsis V.Uspaskichas tvirtino, kad iškeldami savo kandidatą jie bendros koalicijos kandidato vizijos nesužlugdė.

„Va yra kandidatas, jis gali būti ir bendras. Na ir kas, kad darbo partija tai padarė pirmoji. Darbo partija daug ką pirmoji padaro“, - pareiškė delegatų aplodismentų sulaukęs V.Uspaskichas.

Aštrių žodžių D.Grybauskaitei A.Paulauskas nepagailėjo ir per spaudos konferenciją, kuri buvo surengta pasibaigus suvažiavimui.

Paklaustas, kuo jis būtų pranašesnis už dabartinę prezidentę, A.Paulauskas atsakė:

„Prezidentė pareigas atlieka netinkamai. Šlubuoja užsienio politika, mes neturime draugų, normalių santykių, tvyro chaosas, neapibrėžtumas, improvizacija, tarptautiniai santykiai yra sujaukti. Šias spragas išryškina bet koks krizinis atvejas“.   Atsakydamas į klausimą, kokie būtų jo kaip prezidento tikslai, A.Paulauskas pabrėžė, kad pirmasis jo tikslas būtų parengti strategiją užsienio politikos klausimais, normalizuoti santykius su kaimynais.

„Antras tikslas yra užtikrinti socialinį saugumą. Ir aišku reikia panaikinti tą baimės atmosferą visuomenėje.  Prezidento vaidmuo – ne stovintis virš, o stovintis prieš, einantis kartu ir kartu įveikiantis kliūtis. Ir svarbiausia, kad jis žino, kur eiti, ir tam per rinkimus pritaria tauta. Aš manau, kad tai yra pagrindinis dalykas, o vien tik gerų posaky deklaravimas ne visada pasiteisina“, - žurnalistams sakė per suvažiavimą kandidatu į prezidento postą patvirtintas A.Paulauskas.

Paklaustas, ar tiki savo populiarumu, A.Paulauskas atsakė:

„Aš tikiu, kad laimėsiu, o ar padės populiarumas, ar mano išmintis, ar mano kažkoks gebėjimas, patirtis, aš negaliu į tai atsakyti – žmonės rinksis kiekvienas pagal save“.

Kad A.Paulauskas per rinkimus galėtų sudaryti rimtą konkurenciją D.Grybauskaitei, neabejojo ir Darbo partijos garbės pirmininku tapęs V.Uspaskichas.

„A.Paulausko kaip kandidato kalba buvo labai stipri. Džiaugiuosi tuo ir manau, kad jis galėtų būti vieningas kandidatas nuo visos koalicijos“, - per spaudos konferenciją žurnalistams tvirtino V.Uspaskichas.

A.Paulauskas jau yra kandidatavęs į prezidentus 1997 metais, tuomet jis pralaimėjo Valdui Adamkui. A.Paulauskas yra buvęs generaliniu prokuroru, Seimo pirmininku, aplinkos ministru, šiuo metu vadovauja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.