Vilniaus mokykloje staugė vilkolakiai ir bėgiojo princesės

Vienoje iš Vilniuje esančių mokyklų praėjusios savaitės pamokos vyko neįprastai. Vaikai ir mokytojai buvo persirengę vilkolakiais, vampyrais ar kitokiomis mistinėmis būtybėmis. Mokykloje ir darželyje, kuriuose didžioji dalis mokinių – amerikiečiai – buvo švenčiama vaiduoklių šventė Helovinas.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 27, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:42 PM

Vieną savaitę prieš atostogas moksleiviai į mokyklą galėjo ateiti su neįprastomis šukuosenomis, arba džinsus užsirišę kaip skarelę. Tai – Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje, linksmosios savaitės dalis. Kaip atrodė papuošta mokykla, pamatysite lrytas.lt fotoreportaže.

Šioje mokykloje mokosi apie 240 mokinių. Jie į Vilnių atvyko iš įvairių pasaulio šalių – Amerikos, Čekijos, Japonijos, Rusijos ir daugelio kitų. Iš visos čia mokosi 25 tautybių vaikai, o visos pamokos vyksta anglų kalba.

Direktoriaus padėjėja Ieva Dovydonienė pasakojo, kad čia švenčiamos ne tik amerikietiškos šventės. Mokiniai savo iniciatyva organizuoja Užgavėnes, Kalėdas, Heloviną, žydų šventes ir įvairias kitas.

„Nėra taip, kad švęstume tik vienos šalies šventes. Gali būti švenčiamos ir vokiškos šventės ar paminėta chanuka. Moksleiviai savo iniciatyva rengia šventes ir puošia klases. Tačiau ši mokykla ne tik pagal savo koncepciją ir programą yra amerikietiška – antra didžiausia grupė po lietuvių yra būtent amerikiečiai“, – pasakojo I.Dovydonienė.

„Mes mokykloje turėjome visą „linksmąją savaitę“. Pirmadienį turėjome ateiti apsirengę mokyklos spalvomis – balta ir mėlyna, antradienį reikėjo pasidaryti kokią nors keistą šukuoseną. Kitomis dienomis turėjome būti apsirengę supainiotais drabužiais, pižamomis, o penktadienį turėjome pasipuošti Helovino šventei. Manau, kad tokie dalykai sutelkia moksleivius ir tai padaro mokyklą įdomesne“, – sakė vienuoliktokas Williamas.

Dvyliktokė Kristina Kryžauskaitė, kuri organizavo visą Helovino šventę pasakojo, kad mokyklą puošė iki vakaro. Vaikai darė įvairius teminius paveikslėlius, skaptavo moliūgus. Taip pat buvo įrengtas siaubo kambarys. Tamsoje paskendusioje patalpoje pasislėpę vaikai gąsdino visus įeinančius. Mokinių džiaugsmui kai kurios pamokos dėl vykstančių renginių buvo sutrumpintos.

Smagiausia dalis yra ta, kad visi iki vieno mokytojai taip pat buvo apsitaisę neįprastais kostiumais. Pavyzdžiui viena mokytoja apsirengusi medikės kostiumu, o vienas mokytojas vesdamas pamoką ant galvos buvo prisirišęs aulinį batą.

Pradinukai su ikimokyklinukais keliavo į kitas klases ir keitėsi saldainiais. Akivaizdu, kad mažiesiems tai sukėlė daug džiaugsmo – visa mokykla klegėjo vaikų juoku ir garsiai pasakojamais įspūdžiais.

„Labai prisideda tėvai – mamos daro valgius ir padeda vaikams pasipuošti kostiumais. Vaikai šitos šventės labai laukia – ypač mažieji. „Dičkiai“ nedalyvauja taip masiškai“, – aprodydama išpuoštą mokyklą sakė I.Dovydėnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.