D.Cameronas ragina sakyti „ne“ imigrantams iš Lietuvos

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas pareiškė, kad šalis turi pradėti sakyti „ne“ imigrantams iš Rytų Europos, kurie atima iš britų darbo vietas, praneša telegraph.co.uk.

Pasak D.Camerono, darbininkai iš Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos visos šalies fabrikuose užėmę pusę darbo vietų.<br>AP nuotr.
Pasak D.Camerono, darbininkai iš Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos visos šalies fabrikuose užėmę pusę darbo vietų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:59 PM

Pasak jo, darbininkai iš Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos visos šalies fabrikuose užėmę pusę darbo vietų.

Dėl to „negalima kaltinti“ imigrantų, tačiau pati Didžioji Britanija turi padaryti daugiau, kad užtikrintų, jog jos piliečiai baigtų mokyklas įgiję gerą kvalifikaciją ir liautųsi gyventi iš pašalpų.

„Imigracija, gerovė ir išsilavinimas labai susiję. Aplankykite gamyklas visoje šalyje ir pamatysite, kad pusė ten dirbančių žmonių atvykę iš Lenkijos, Lietuvos ar Latvijos. Jų negalima kaltinti. Jie dirba sunkiai. Jie mato darbus, atvyksta ir juos dirba“, – sakė D.Cameronas.

Pasak jo, britai kaip šalis privalo pasakyti „ne“. „Sutvarkykime savo švietimo sistemą, kad mokyklose ir koledžuose paruoštume jaunus žmones, kurie sugebėtų dirbti darbus, – sakė jis. – Tada pertvarkykime gerovės sistemą, kad nebūtų mokama už tai, jog nedirbi. Trečia, reikia protingos imigracijos kontrolės. Išsprendę šias tris problemas mes sukursime ekonomiką, kuri iš tiesų užtikrins gerovę visiems mūsų žmonėms.“

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.