Europos politikams parodytas B.Bradausko išbrokuotas filmas

Kanceliarijai nesutikus taisyti filmą, jo išvis atsisakyta.

Vaizdai iš Kovo 11-osios salės nepatiko socialdemokratui B.Bradauskui.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Vaizdai iš Kovo 11-osios salės nepatiko socialdemokratui B.Bradauskui.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:28 PM

Be to, sveikindama 50-osios COSAC konferencijos dalyvius parlamento pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė atsiprašė dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės neatvykimo.

„Turiu jūsų visų atsiprašyti už tai, kad neatvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė, kaip buvo suplanuota. Nuoširdžiai atsiprašau“, - sakė L.Graužinienė.

Tuo metu Seimo puslapyje iš anksto paskelbtoje programoje prezidentės atvykimas į posėdį nebuvo numatytas. Šalies vadovė, kaip skelbiama jos darbotvarkėje, COSAC dalyvius priims pirmadienio vakarą Prezidentūroje.

COSAC posėdis pradėtas nuo trumpo filmo apie Kovo 11-osios salę, kurioje vyksta ES reikalų parlamentinių komitetų konferencija, ir apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą.

Spalio viduryje per ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferenciją, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija taip pat norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir 1991-ųjų sausio 13-ąją. Bet Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas socialdemokratas B.Bradauskas pareikalavo pataisyti filmą. Jis filme teigė pasigedęs didesnio dėmesio pirmajam šalies prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui ir pareikalavo iškirpti kadrus apie Sausio įvykius, nes dėl jų esą nepatogiai būtų jautęsi į renginį paties B.Bradausko siūlymu kviesti Rusijos diplomatai.

Kanceliarijai nesutikus taisyti filmą, jo išvis atsisakyta.

Lietuvos socialdemokratų partija paskelbė atsiribojanti nuo B.Bradausko veiksmų.

Seime sekmadienį prasidėjo didžiausias ir svarbiausias Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai parlamentinis renginys - 50-asis Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos posėdis.

Tai yra Bendrijos valstybių parlamentų Europos reikalų komitetų ir Europos Parlamento (EP) narių susitikimas, kurį kiekvieno pirmininkavimo metu rengia ES pirmininkaujančios valstybės narės parlamentas.

COSAC plenarinis posėdis yra privalomas, didžiausias ir svarbiausias parlamentinio matmens renginys, į kurį susirenka iki 300 dalyvių.

Anot Lietuvos Seimo pranešimo, renginio metu bus diskutuojama apie Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai eigą, strategijos “Europa 2020“ įgyvendinimą, demokratinį ES teisėtumą ir ES valstybių narių nacionalinių parlamentų vaidmenį, skaitmeninę darbotvarkę.

Numatoma aptarti ir artėjančius 2014 metų Europos Parlamento rinkimus, ES Rytų partnerystės politikos aktualijas. Seimo iniciatyva siūloma taip pat siūloma įsteigti COSAC moterų forumą, kurio tikslas – paskatinti moteris politikes aktyviau dalyvauti COSAC veikloje, diskutuoti aktualiausiais ES darbotvarkės klausimais.

Forumo metu ketinama priimti deklaraciją, raginančią ateityje ES Tarybai pirmininkausiančių valstybių parlamentus perimti ir toliau plėtoti moterų parlamentarių įsitraukimo į COSAC veiklą iniciatyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.