Kauno mero A.Kupčinsko kabinete — granata

Į Kauno mero Andriaus Kupčinsko kabinetą pirmadienį atnešta granata. Ją miesto galvai įteikti nutarė Kauno miesto savivaldybės tarybos „Dirbam Kaunui" frakcijos narys Gintautas Labanauskas. Su sprogmenį primenančiu daiktu rankoje Kauno miesto savivaldybėje pasirodęs politikas nuramino, kad tai — Pirmojo pasaulinio karo laikų vokiečių granatos imitacija. Ji skirta neva karą mėgstančiam žaisti merui A.Kupčinskui.

„Dirbam Kaunui" frakcijos narys G.Labanauskas į Kauno savivaldybę atnešę granatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Dirbam Kaunui" frakcijos narys G.Labanauskas į Kauno savivaldybę atnešę granatą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 28, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:55 PM

Pyksta, kad susprogdino tiltą

„Esu įpareigotas ją perduoti nuo Panemunės gyventojų, kurie piktinasi dėl pernai lapkritį susprogdinto Žemuosius Šančius ir Panemunę jungiančio tilto. A.Kupčinskas tąkart demonstratyviai nuspaudė sprogmenis aktyvavusį detonatoriaus mygtuką ir susprogdino tiltą.

Jeigu merui patinka žaisti karą, žmonės jam siūlo mėtyti žaislinę granatą, o ne sprogdinti miestiečiams svarbius objektus", — portalui lrytas.lt kalbėjo G.Labanauskas.

Politikas tvirtino, kad meras žadėjo gyventojams, jog kol vyks tilto remonto darbai, bus pastatytas pėstiesiems vaikščioti skirtas laikinas statinys. Kol kas jo nėra, kaip ir dėl lėšų stokos neskubama tvarkyti susprogdinto tilto.

Politikas tikino, kad susprogdintas Panemunės tiltas laužo kauniečių gyvenimus. Dėl prarasto susisiekimo žlunga verslas, netenkama darbo, kauniečiai priversti važiuoti aplinkkeliu, gaišti laiką spūstyse ir pirkti daugiau degalų.

„Jeigu tiltas būtų likęs nesusprogdintas, juo bent kurį laiką žmonės būtų galėję vaikščioti ar važinėti dviračiais. Tačiau ką padarysi, jeigu meras norėjo prisiminti vaikystę ir pažaisti", — kalbėjo G.Labanauskas.

Mero nesulaukė

Tuo metu, kai politikas su žaisline granata vaikščiojo prie mero kabineto durų, durys buvo užrakintos. G.Labanauskas jam mėgino prisiskambinti telefonu, tačiau tuo metu pietavęs meras neatsiliepė.

Dar kiek palaukęs G.Labanauskas pasakė, kad turi neatidėliotinų reikalų. Jis granatą į rankas įdavė tos pačios frakcijos narei Antaninai Medviedevienei, kurią įgaliojo laukti mero ir perduoti jam panemuniečių dovaną.

Tvirtai rankose laikydama granatą A.Medviedevienė laukė mero prie užrakintų durų. Tačiau A.Kupčinskas nepasirodė ir po pietų, jis kaip užsuktas važinėjo po Kauną — dalyvavo pasitarime dėl Kauno pilies, vėliau dėl Petrašiūnų kapinių atnaujinimo.

Tuomet A.Medviedevienė nusprendė miesto galvos nelaukti, o granatą nunešė jo referentei, kuri pažadėjo netikrą sprogmenį perduoti, kai tik A.Kupčinskas grįš.

Sprogmuo įspūdžio nepadarė

Vakare kalbintas A.Kupčinskas sakė, kad pirmadienį po pietų jo dienotvarkė buvo labai užimta, todėl jis nepasirodė savo kabinete.

„Jokios granatos negavau. Tačiau jau girdėjau, kad po savivaldybę vaikščiojo ja nešini frakcijos „Dirbam Kaunui" atstovai. Tikiuosi, ji tik sprogmens imitacija, o ne tikras sprogmuo, kuris galėtų kelti pavojų man ir kitiems savivaldybės darbuotojams", — sakė A.Kupčinskas.

Tokį G.Labanausko ir A.Medviedevienės žingsnį konservatorius laiko populistiniu triuku, apsimetinėjimu ir pigiu politikavimu. Meras sakė, jog granatą grąžins G.Labanauskui.

„Keista, bet G.Labanausko supratimas apie tilto sprogdinimą ir statybą yra labai ribotas. Tikiuosi, kad jam tas sprogmuo pravers labiau. Juk jis - Vidaus vandenų direkcijos vadovas. Galės pats ją sprogdinti Marvelės upės uoste, gal pagaliau pagilins vagą ir ten galės pradėti plaukioti laivai", — kritikos oponentui negailėjo meras.

Dar vienas akibrokštas

Kauno merui skirta granata — ne vienintelis frakcijos „Dirbam Kaunui" atstovų akibrokštas.

Pirmadienį jie paskelbė tris mėnesius vykusio konkurso „Mis Kauno duobė" rezultatus.

Konkurso metu kauniečiai buvo raginami siųsti didžiausių ir giliausių Kauno duobių nuotraukas. Iš viso gauta per pusė tūkstančio nuotraukų.

Pirmoji vieta už Raudondvario plente įamžintą duobę atiteko kauniečiui Aleksandrui Steponenkai, antroji — Ramutei Vaivadienei, už Biruliškių plente aptiktą gilią duobę.

Pirmos vietos nugalėtojas dovanų gavo televizorių, tačiau jį panoro padovanoti sergantiems vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.