Nutarimo projektas dėl B.Bradausko atleidimo jau įregistruotas

Nutarimo projektas dėl Broniaus

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:59 PM

40 parlamentarų grupės vardu jį įregistravo Seimo nariai konservatoriai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Jurgis Razma.

Kartu įregistruotas ir 40 parlamentarų grupės pareiškimas dėl B.Bradausko atleidimo.

Pasak atleidimo iniciatorių, tokiu būdu siekiama „užkirsti kelią tolesniam Lietuvos Respublikos Seimo vardo ir autoriteto žeminimui, kuris neišvengiamas B.Bradauskui būnant Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku“.

Pareiškime primenamas spalio 17 d. įvykęs sąmoningas, Lietuvos istoriją žeminantis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko B.Bradausko išpuolis, kai jis per Tarpparlamentinę Europos Sąjungos finansų valdysenos konferenciją uždraudė Europos Sąjungos valstybių narių svečiams rodyti Seimo kanceliarijos parengtą trumpametražį filmą apie Seimo Kovo 11-osios Akto salę, Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimą ir Sausio 13-osios įvykius.

„Pareiškiame, kad komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas akivaizdžiai viršijo jam suteiktus įgaliojimus ir sumenkino svarbiausių Lietuvos Nepriklausomybės įvykių reikšmę. Toks elgesys, kai ypač svarbaus Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas neteisėtai cenzūruoja informaciją apie Lietuvos istorinius įvykius ir bando ją iškreipti, yra nesuderinamas su Seimo nario priesaika (priesaikos žodžiai: „prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę“), žeidžia Lietuvos Respublikos piliečius, ypač prisidėjusius prieš Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo, ir tuos asmenis, kurie nukentėjo nuo okupacinės kariuomenės agresijos Sausio 13-ąją, - sakoma Seimo narių pareiškime. - Esame įsitikinę, kad tolimesnis B.Bradausko darbas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigose daro žalą Lietuvos Respublikai, menkina piliečių pasitikėjimą valstybe, jos institucijomis, žemina Lietuvos Respublikos Seimo vardą ir autoritetą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.