V.Blinkevičiūtė apie ministeriją: „Liūdna žiūrėti, kas ten vyksta“

„Labai prastai vertinu tai, kas vyksta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje. Man liūdna žiūrėti“, – taip socialdemokratų partijos vicepirmininkė ir Europos parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė įvertino perversmą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, kai ministrė Algimanta Pabedinskienė atleido viceministrus ir kėsinasi nuversti kanclerį, kuris nėra politinio pasitikėjimo pareigūnas.

V.Blinkevičiūtės įsitikinimu, specialistų atsisakoma, kai jie nepaklūsta politinei valiai.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
V.Blinkevičiūtės įsitikinimu, specialistų atsisakoma, kai jie nepaklūsta politinei valiai.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Oct 28, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:21 PM

„Išėjau iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos su ašaromis akyse. Iki šiol nesuprantu, kaip senyvo amžiaus žmonėms buvo galima atimti pensijas. Ar žmogus gali už tokią pinigų sumą pragyventi?“ – klausė V.Blinkevičiūtė.

Moters įsitikinimu, specialistų atsisakoma, kai jie nepaklūsta politinei valiai: „Vertinu Audrių Bitiną gerai, jis puikus specialistas, tačiau tapdamas politinio pasitikėjimo pareigūnu tikriausiai nesuprato, kad reikės vykdyti politinę valią.“

V.Blinkevičiūtės įsitikinimu, politinė valia tikriausiai nesutapo su specialisto įžvalgomis ir vertinimais, todėl jis buvo priverstas pasitraukti.

Europarlamentarė tvirtina, kad šiuo metu negalvojanti apie darbą Lietuvoje, tačiau tvirtina dirbanti Europos Parlamente (EP) Lietuvos labui ir vėl ketina dalyvauti artėjančiuose rinkimuose į EP.

„Planuoju dalyvauti rinkimuose į Europos Parlamentą, tačiau dalyvauti prezidento rinkimuose neketinu. Labai remiu, mano manymu, vienintelį stiprų socialdemokratų kandidatą į prezidentus – Algirdą Butkevičių“, – paramą dabartiniam premjerui išreiškė V.Blinkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.