A.Pabedinskienės atsakymas apie jos atleidimą iš darbo: „Ačiū“

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė, neseniai atleidusi du savo pavaduotojus, neatskleidžia, kiek jai dar leido dirbti naujoji partijos pirmininkė ir Seimo vadovė Loreta Graužininienė.

Ministrė A.Pabedinskienė nesako, kaip dar ilgai liks savo poste.<br>D. Umbraso nuotr.
Ministrė A.Pabedinskienė nesako, kaip dar ilgai liks savo poste.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 29, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:18 PM

Remiama prie sienos konservatorių A.Pabedinskienė aiškino, kad atleisti viceministrą Audrių Bitiną ji nutarė asmeniškai, o Aivaras Tušas pareigų atsisakė pats. Esą jis tai ketino padaryti dar vasarą, tačiau ministrė jo prašė padirbti ilgėliau.

„Kiek dar jums leido padirbti šiame poste?“, - A.Pabedinskienės klausė Seimo nariai.

„Ačiū“, - atsakė ministrė, kuri anksčiau buvo viešai kritikuojama Darbo partijos atstovų ir naujosios lyderės L.Graužinienės. 

Jau tapo įprasta, kad žodžiais "ačiū" arba "aš jau pasakiau, ką norėjau pasakyti" A.Pabedinskienė atsako į visus jai nepatinkančius klausimus arba į klausimus, kurių atsakymo ji nežino.

Toliau kamantinėjama ministrė leido suprasti nenorinti ir negalinti kalbėti apie savo ateitį. 

A.Pabedinskienė taip pat tvirtino negirdėjusi gandų, kad jos postas jau pažadėtas neseniai Darbo partijos nariu tapusiam Gediminui Vagnoriui.

Ministrė teigia, kad L.Graužinienė turi teisę ją egzaminuoti ir reikšti kritiką, nes ji yra ministrę delegavusios Darbo partijos vadovė. Esą visuomenę tai stebina tik dėl to, kad šis procesas vyksta viešai.

Lrytas.lt duomenimis, lauk varomas ir ministerijos kancleris Alvydas Puodžiukas, ten dirbantis nuo praėjusių metų. Jis yra ne politikas, o valstybės tarnautojas, kurio atleisti paprastai neįmanoma. 

 Portalo lrytas.lt šaltiniai SADM teigia, kad dirbti su jokios patirties neturinčia A.Pabedinskiene yra labai sunku. „Ji stengiasi ir nori, kad viskas būtų gerai, visi stengiasi. Tačiau darbo metodai ir jo organizavimo būdas nuvilia. Dirbti yra labai sunku, nes ši moteris neturi jokios patirties valstybės tarnyboje, nesigaudo savo veiklos srityje“, – teigė portalo lrytas.lt šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.