D.Grybauskaitė apdovanojo Konstitucijos egzamino nugalėtojus

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusius Lietuvos piliečius. Į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją susirinko egzamino nugalėtojai ir svečiai. Laukiant kol į salę įžengs prezidentė, spengė mirtina tyla. Atėjus D.Grybauskaitei, berniukų choras „Ažuoliukas“ sugiedojo Lietuvos himną.

Antradienį Dalia Grybauskaitė apdovanojo geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusius lietuvius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Antradienį Dalia Grybauskaitė apdovanojo geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusius lietuvius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Oct 29, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:18 PM

Salėje vėl įsivyravus tylai, atsisuko prezidentė: „Juk galima ir paploti“. Nuskambėjus šiems žodžiams, Konstitucijos egzamino nugalėtojai ir svečiai sukruto ploti.

„Himną dainavo jauni žmonės, todėl verta paploti. O šiandien tikrai garbinga šventė, nes tai šventė visiems mums. Ponas Sabatauskas (Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas. - Red.), gali atsisėsti, aš labai džiaugiuosi, kad jis atėjo. Jis vienas iš žmonių, kuris saugo mūsų Konstituciją“, - į netikėtai įžengusį politiką kreipėsi valstybės vadovė.

Konstitucijos egzaminas rengiamas jau septynerius metus. D.Grybauskaitė sakė, kad šis egzaminas moko atsakingumo ir sąmoningumo. Taip pat tai yra pilietinės brandos ir patriotiškumo išraiška.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Konstitucijoje yra aiškiai įvardinta, kokią valstybę mes turime ir kokia ji turi būti.

„Mes pajėgūs išsaugoti joje glūdinčią teisinę išmintį. Sveikinu jus ne tik kaip nugalėtojus, sveikinu kaip teisingos, aktyvios, darnios pilietinės visuomenės ir teisinės valstybės kūrėjus“, - sakė prezidentė ir palinkėjo toliau išlikti išmintingais Lietuvos piliečiais, bei savo pavyzdžiu įkvėpti tokiais būti ir šalia esančius žmones.

„Dėkoju, kad jums konstitucija yra svarbi“, - baigė kalbą D.Grybauskaitė.

Konstitucijos egzamino nugalėtojai – moksleiviai, teisinių žinių turintys piliečiai, taip pat įkalinimo įstaigose esantys lietuviai. Jiems dovanos bus įteiktos vėliau.

„Egzaminas buvo sunkus“, - atsiduso vienas pirmokėlis.

Pirmos klasės moksleivis Gustas sakė, kad Konstitucijos dar nemoka skaityti, tačiau gavęs ją dovanų, ketina perskaityti namuose. Vaikui apsilankymas Prezidentūroje ir susitikimas su šalies vadove padarė didelį įspūdį.

„Man didelė garbė šiandieną būti kartu su jumis ir sveikinti šia proga. Noriu padėkoti prezidentei ir partneriams, kurie padėjo Teisingumo ministerijai realizuoti šią prasmingą iniciatyvą, bei Lietuvos žmonėms, kurie dalyvavo šiame egzamine. Konstitucija – tai valstybės pamatai, o jos žinojimas - kelias į laisvę ir teisingumą“, - sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Ministrą džiugino, kad nepaisant teisinių švietimo spragų, Konstitucijos egzaminas parodė, kad žmonių požiūris į teisę keičiasi į pozityviąją pusę.

„Šiandien mes susirinkome pagerbti tuos, kurie savo žiniomis įrodė, kad jie yra patiki mūsų teisinės valstybės ir pilietinės valstybės kūrėjai. Jūs esate pavyzdys mums visiems, ačiū jums“, - sakė teisingumo ministras.

Egzaminą miestų ir rajonų savivaldybėse, mokyklose, įkalinimo įstaigose ir internetu šiemet laikė apie 30 tūkst. žmonių. Nugalėtojais paskelbti 29 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.