D.Valys kreipėsi į Seimą dėl R.Ačo (papildyta)

Generalinis prokuroras antradienį pasirašė kreipimąsi į Seimą dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Remigijų Ačą. Prašymą kreiptis į Seimą spalio 9 dieną pateikė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Generalinis prokuroras D.Valys kreipėsi į Seimą dėl Seimo nario R.Ačo.<br>V.Balkūno nuotr.
Generalinis prokuroras D.Valys kreipėsi į Seimą dėl Seimo nario R.Ačo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-29 13:29, atnaujinta 2018-02-20 18:25

Privataus kaltinimo tvarka 2012 metų kovą į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl įžeidimo per visuomenės informavimo priemonę kreipėsi Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Raseinių rajono profsąjungos pirmininkas Vytautas Bulotas.

Teismuose daugiau kaip metus spręstas klausimas dėl šios bylos teismingumo ir proceso eigos po to, kai R.Ačas 2012 metų rudenį buvo išrinktas Seimo nariu.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Šiuo metu Remigijus Ačas yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, todėl be Seimo sutikimo to padaryti nėra galimybių. Visais atvejais dėl Seimo nario laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras“, - rašoma prokuratūros pranešime.

Rugsėjo 30 dieną Vilniaus apygardos teismas panaikino žemesnės instancijos teismo nutartį nutraukti privataus kaltinimo bylą, keltą Mišrios Seimo narių grupės nariui R.Ačui dėl galimo įžeidimo. Po galutinės ir neskundžiamos nutarties byla nagrinėjimui grįžo į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Procesas privataus kaltinimo byloje nutrauktas balandžio 2 dieną. Į teismą buvo kreipęsis Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Raseinių rajono susivienijimo pirmininkas V.Bulotas.

Jo advokatas pageidavo, kad teismas kreiptųsi į Seimą dėl tuometinio partijos „Tvarka ir teisingumas“ nario neliečiamybės panaikinimo.

Tačiau apylinkės teismas nusprendė, kad nebegali tęsti Seimo nariui iškeltos bylos ir ją nutraukė. Tada V.Bulotas parašė apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui.

Byla išsirutuliojo po įvykių 2011 metais, kai tuometinis Raseinių rajono meras R. Ačas atvyko į Raseinių lopšelyje- darželyje „Liepaitė“ vykusį darbuotojų susirinkimą, kai bandyta įkurti profesinę sąjungą.

 V.Buloto teigimu, meras bandėsutrukdyti profsąjungos veiklai ir pažeidė viešąją tvarką bei žmonių rimtį, išgąsdino vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.