Kauno viešąsias erdves stebės 52 aukštos raiškos kameros

Kauno viešąsias erdves stebės 52

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-29 12:22, atnaujinta 2018-02-20 18:29

„Visada mus domino pačios sistemos raiška - kad galėtume ne tik matyti, bet ir identifikuoti. Šių priemonių pagalba renkami įrodymai, kurie yra nepaneigiami ir neginčijami. Todėl tikrai džiaugiuosi, kad ši sistema padeda policijos pareigūnams, palengvina stebėti miestą. Nes tikrai policijos nebus tiek, kad matytume kiekvieną viešą vietą. Bet jau dabar galiu pasakyti, kad ji pasiteisina ir yra be galo svarbi“, - antradienį žurnalistams kalbėjo Kauno vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas.

Savivaldybės duomenimis, už 2,6 mln. litų bendrovė „Teo“ įrengė 52 kameras. Į šią sumą įeina visi įrengimo ir eksploatacijos mokesčiai. Iki šiol 8 metus Kaune veikė „Siemens“ prižiūrimos mažesnės raiškos kameros. Šiuo metu vyksta derybos dėl galimybės šias kameras sumontuoti naujose vietose.

„Dabar montuojamos didesnės raiškos, geresnės kokybės kameros ir tikrai galma nustatyti ne tik automobilio numerį, bet ir gerai įžiūrimi veidai. Norėtųsi tikėti, kad ir privačios kompanijos į tą bendrą sistemą pridės savo kameras - ne vienas kreipėsi, kad norėtų įrengti savo kameras“, - kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Jo teigimu, restoranai ir barai jau yra pateikę savivaldybei pasiūlymų savo lėšomis įrengti kameras, kurios būtų prijungiamos prie bendros sistemos.

„Man minėjo, kad net 240 kartų galima didinti vaizdą kompiuterio ekrane. Ir lyginant su prieš 5 metus diegta programa, tai yra kosminis šuolis į priekį“, - tikino „Teo“ verslo sprendimų departamento direktorius Larijus Lapinskas.

2 megapikselių raiškos kameros įrengtos miesto centre, sankryžose, požeminėse perėjose. Jos gali apsisukti 360 laipsnių kampu, o filmuojamas vaizdas - įrašomas. Sutartis su „Teo“ dėl šių kamerų sudaryta penkeriems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.