L.Graužinienė jau atleido jai neįtikusiai R.Miliūtei?

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė bent jau kol kas atidėjo planus iškrapštyti iš LRT jai neįtikusią laidų vedėją Ritą Miliūtę. Lietuvos radijo ir televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, antradienį susitikęs su Seimo vadove, teigė neišgirdęs jokių priekaištų dėl R.Miliūtės ir dėl kitų LRT laidų. 

A.Siaurusevičius sako, kad R.Miliūtė gali ramiai tęsti darbą televizijoje.<br>Fotomontažas
A.Siaurusevičius sako, kad R.Miliūtė gali ramiai tęsti darbą televizijoje.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 29, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 PM

„Dar nebuvo atvejo, kad koks Seimo pirmininkas atleistų LRT darbuotoją. Tą galėčiau padaryti aš, bet šiuo metu planuose nėra“, - tvirtino A.Siaurusevičius, paklaustas, ar L.Graužinienė nereikalavo atsikratyti jos nemalonės sulaukusios R.Miliūtės. Ji turi galiojančią sutartį su LRT ir dirbs toliau.  A.Siaurusevičius tikino, kad jis susitikime su Darbo partijos vadove neaptarinėjo konkrečių LRT laidų ir žurnalistų darbo. Tiesa, LRT vadovas Seimo pirmininkei papasakojo apie nacionalinio transliuotojo planus kitais metais dalyvauti Eurovizijoje.

Kitąmet bus transliuojamas ne tik įprastinis, bet ir chorų konkursas. LRT taip pat norėtų didesnio finansavimo. Šiemet jos biudžetas padidintas keturiais milijonais iki 50 mln., tačiau dar nepasiekė prieškrizinio lygio.  

Dienraštis „Lietuvos rytas“ spalio pradžioje rašė, kad Naujai iškeptos Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės jėgą bene pirmasis gali pajusti LRT vadovas A.Siaurusevičius. Politikė jį užsimojo iškviesti ant kilimo.

Savo nepasitenkinimą visuomeniniu transliuotoju L.Graužinienė išsakė pirmajame jos vadovaujamos Seimo valdybos posėdyje. „Darbietei” užkliuvo žurnalistės Ritos Miliūtės elgesys per televizijos laidą, kurioje dalyvavusi ką tik parlamento pirmininke išrinkta L.Graužinienė buvo speičiama į kampą.

Laidos vedėja mėgino iškvosti politikę, ar ji pritaria Viktoro Uspaskicho nuomonei apie teismus ir teisėjus, kuriuos buvęs dvasinis „darbiečių” lyderis vadino nusikaltėliais. Tačiau Seimo pirmininkė bandė išvengti konkrečių atsakymų, kalbėjo apie kitus dalykus, piktinosi, kad yra pertraukiama, ir neslėpė, jog jai labai nepatinka tai, kaip vyksta pokalbis.

Keli Seimo valdybos nariai „Lietuvos rytui” patvirtino, kad po minėtos laidos karingai nusiteikusi L.Graužinienė pareiškė, esą R.Miliūtei – ne vieta iš valstybės kišenės išlaikomoje televizijoje ir darbo ji turėtų paieškoti komerciniame kanale.

Be to, „darbietė” pareikalavusi, kad į Seimo valdybą būtų iškviestas A.Siaurusevičius.

L.Graužinienės nurodymas iškviesti A.Siaurusevičių nustebino R.Miliūtę: „Negaliu tuo patikėti, manau, kad čia kažkokia klaida. Aš tikiuosi, jog Seimo valdyboje užteks proto, kad tokių dalykų nebūtų.”

Žurnalistė įsitikinusi, kad kalbindama politikę neperžengė etikos ribų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.