STT pasiekė „City Service“ prašymas

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) pasiekė koncerno "Icor" valdomos didžiausios Baltijos šalių nekilnojamojo turto priežiūros įmonės "City Service" prašymas

"City Service" aiškina, kad ji 45 mln. litų pigiau už kitus dalyvius pasiūlė perkelti kalėjimą, tačiau iš konkurso buvo pašalinta dėl to, kad neįtiko pateikta "Excel" skaičiuoklės forma.<br>Nuotr. iš archyvo
"City Service" aiškina, kad ji 45 mln. litų pigiau už kitus dalyvius pasiūlė perkelti kalėjimą, tačiau iš konkurso buvo pašalinta dėl to, kad neįtiko pateikta "Excel" skaičiuoklės forma.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-29 11:03, atnaujinta 2018-02-20 18:33

ištirti galimas korupcijos apraiškas Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurse.

STT prašymą išnagrinės ir priims sprendimą, Eltai sakė tarnybos atstovas Sergejus Golubovas.

ELTA jau skelbė, kad "City Service" apskundė Kalėjimo departamento sprendimą pašalinti ją iš Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.

"City Service" aiškina, kad ji 45 mln. litų pigiau už kitus dalyvius pasiūlė perkelti kalėjimą, tačiau iš konkurso buvo pašalinta dėl to, kad neįtiko pateikta "Excel" skaičiuoklės forma. Bendrovė taip pat kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą prašydama ištirti galimas korupcijos apraiškas.

Ji nurodė, kad po beveik pusantrų metų trukusio konkurso jame liko trys dalyviai: "MG valdos" antrinė įmonė "Pilies projektai", "Hanner", "Dailistos" ir "Corpus A" konsorciumas ir "City Service" bei "Realco statybos" konsorciumas. Dalyvių pateikti pasiūlymai atitinkamai siekė 289 mln., 273 mln. ir 233 mln. litų.

Privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, taip pat įsipareigotų prižiūrėti pastatus 25 metus. 2017 m. Lukiškių kompleksą planuota parduoti.

Kalėjimų departamento komisija žada nedelsiant spręsti klausimą dėl konkurencinio dialogo pirkimo procedūrų sustabdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.