VSD pastato statybai baigti trūksta dar 69 mln. litų

Naujo Valstybės saugumo departamento

L.Graužinienė susitiko su VSD vadovu.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Graužinienė susitiko su VSD vadovu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2013, 12:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:29 PM

„Mes su direktorium aptarėm 2014 metų biudžetą, numatytus skaičius, investicijas į jų statomą pastatą. Pagrindinė kalba buvo apie kitų metų biudžetą ir ilgalaikes statybas, kurios tęsiasi jau dešimt metų, ir sumos įspūdingos, bet padėtį turim, kokią turim, ir direktorius konstatavo, kad iš anksčiau atėjęs palikimas, kur investuota virš 300 mln. litų, jį reikia vis tiek kažkaip pabaigti, realizuoti, kad galėtų atlaisvinti patalpas, išsikelti, ir Turto bankas galėtų parduoti šitus pastatus“, - po susitikimo su VSD generaliniu direktoriumi Gediminu Grina žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Ji su VSD vadovu antradienį aptarė numatytus kitų metų biudžeto asignavimus, kitus klausimus.

Kalbėdama apie naujo VSD pastato statybas Seimo pirmininkė jas pavadino „amžiaus statybomis“, kartu pažymėdama, jog valstybė dėl niekaip nepabaigiamo pastato turi nuostolių. „Mes kalbėjom apie tai, kad dabar valstybei yra nuostoliai dėl to, kad reikia duoti išlaikymą ir senų pastatų, ir naujojo išlaikymui irgi reikia investicijų“, - sakė parlamento vadovė.

Paklausta, kiek dar reikia lėšų baigti pastatui, Seimo pirmininkė atsakė, jog trūksta apie 69 mln. litų pabaigti mūro darbams, be įrangos.

VSD vadovas po susitikimo su Seimo pirmininke buvo lakoniškas ir susitikimo plačiau nekomentavo. Pasak jo, buvo kalbėta „apie VSD darbą, ir apie finansavimą“. Klausiamas, ar finansavimo pakanka, G.Grina pažymėjo, jog „visą laiką sakome, kad finansavimo mažai“. Klausiamas, ar VSD pastatas kada nors bus pabaigtas, departamento vadovas atsakė: „Kada nors pabaigsim“, o paprašytas patikslinti, nurodė, kad „kai bus finansavimas“.

Seimo pirmininkė kritikavo paties pastato statybas, tačiau sakė, jog kaltė krenta sprendimą dėl to priėmusiems politikams.

„Man kyla klausimas dėl ko, kodėl buvo priimtas sprendimas tokį didelį statyt, ar tikrai jis funkcionalus, ar tikrai toks reikalingas, ir praėjus dešimt metų mes girdime, kad galėjo būti priimti ir kitokie sprendimai, kurie valstybei būtų kainavę ženkliai mažesnę sumą. Bet negaliu aš dabar kaltinti direktoriaus, (dėl sprendimų - red.) kurių jis pats nepriiminėjo, tai priiminėjo politikai prieš dešimt metų“, - kalbėjo L.Graužinienė.

„Dabar turime tik faktą, ir galime konstatuoti faktą, kad lėšos panaudotos neefektyviai, bet politikai priimdami sprendimus dėl naujų investicijų turi labai gerai pasverti ir apskaičiuoti atsiperkamumą, ar jie pajėgūs skirti tiems projektams (lėšų - red.), kad jos netaptų amžiaus statybomis, nes amžiaus statybos visada atneša nuostolių valstybei“, - sakė Seimo pirmininkė

Valstybės saugumo departamento būstinės Vilniuje statyboms kitų metų biudžete planuojama skirti 15 mln. litų. Naujojo VSD komplekso statybas planuota baigti dar 2007 metais, tačiau finansinė krizė projektą pristabdė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.