Kauno taryba – klestinti darbo birža

Prieš porą dešimtmečių juokauta, kad skurdą šalyje galima įveikti labai paprastai – kiekvienos šeimos galvai reikia leisti bent pusmetį padirbėti muitininku Lietuvos ir Lenkijos pasienyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 30, 2013, 7:10 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:56 PM

Nedarbą Kaune irgi galima sumažinti be didelių pastangų – bedarbius išrinkti miesto tarybos nariais ir jie labai greitai ras šiltą vietą kurioje nors savivaldybei pavaldžioje įmonėje.

Norint paspartinti nedarbo šmėklos išvarymo procesą vertėtų perpus sutrumpinti tarybos narių kadenciją – laiko pasirūpinti savo ateitimi vis tiek užteks. Tokia galimybe pasinaudojo daugiau kaip trečdalis iš 41 šios kadencijos Kauno tarybos nario.

Galima spėti, kad artėjant rinkimams savivaldybės įmonėms prireiks ir daugiau nepakeičiamų specialistų, mat tarybos nariai sugeba dirbti darbus, apie kuriuos anksčiau net nenutuokė.

Antai policijoje dirbęs ir Kauno banditus gaudęs A.Tepelys paskirtas bendrovės „Kauno energija” filialo Jurbarko šilumos tinklų direktoriaus pavaduotoju ir kuruos projektus, susijusius su biokuru.

Naujas etatas buvo sukurtas likus savaitei iki šio paskyrimo. Bendrovės atstovai atkerta, kad tai – tik sutapimas.

Pedagogo diplomą turinti jautrioji „tvarkietė” L.Kekienė sugeba rūpintis tiek troleibusų parku, tiek kapinėmis – ji spėjo išbandyti jėgas dviejose savivaldybės įmonėse.

Bendrovėje „Kauno komunalinis ir butų ūkis” įsidarbino ne tik pramogų pasaulyje spindėjęs „jaunalietuvis” A.Kriščiūnas, bet ir jo žmona. Turbūt vėl reikėtų kalbėti apie aplinkybių sutapimą.

Kauno vicemero, „Jaunosios Lietuvos” vado S.Buškevičiaus sūnus Stasys lieja prakaitą savivaldybės įmonėje „Kauno gatvių apšvietimas”, kuriai vadovauja šios partijos skirti žmonės. Dar vienas nelemtas sutapimas?

Keistai kauniečiai renka atstovus į tarybą: trečdalis jos narių – pinigų neskaičiuojantys milijonieriai, dar tiek pat netikėlių, neįstengiančių be pažinčių pasirūpinti darbo vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.