Rūkaliai bus vejami lauk iš sostinės aikščių ir parkų

Trečiadienį Vilniaus miesto taryba ėmė svarstyti projektą, pagal kurį sostinės V.Kudirkos aikštė būtų paskelbta nerūkymo zona. Iškilo diskusija, ar šis draudimas nepažeis asmens teisių ir laisvių.

Siūloma uždrausti rūkyti ne tik V.Kudirkos aikštėje, bet ir kitose Vilniaus viešose vietose.<br>T.Baro nuotr.
Siūloma uždrausti rūkyti ne tik V.Kudirkos aikštėje, bet ir kitose Vilniaus viešose vietose.<br>T.Baro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 30, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:35 PM

Vicemeras Jaroslavas Kaminskis protestavo: „Sutinku, kad nebūtų leista rūkyti parkuose, žaliosiose zonose. Bet miesto centre leidžiama laisvai rinktis homoseksualams, o man rūkyti negalima? Įtariu, kad pažeidžiamos mano teisės.“

Vilniaus miesto taryba trečiadienį savivaldybės komitetams pavedė apsvarstyti, kaip bus vykdomas ir kontroliuojamas draudimas rūkyti V.Kudirkos aikštėje.

Tarybos posėdžio metu pasigirdo siūlymų uždrausti rūkyti visuose sostinės parkuose.

Paskelbti V.Kudirkos aikštę nerūkymo zona pasiūlė Tarybos narių grupė „Už kultūringą Vilnių“, kuriai vadovauja Tarybos narys Žydrūnas Savickas.

Jeigu Taryba pritars - aikštėje bus pastatyti specialūs įspėjamieji ženklai, o jų nepaisantys vilniečiai ar miesto svečiai gali būti įspėjami arba baudžiami nuo 20 iki 50 litų baudomis.

V.Kudirkos aikštė pasirinkta kaip reprezentacinė Vilniaus centro vieta, kurioje dažnai lankosi šeimos su mažais vaikais, jaunimas, vyksta daug renginių.

Jau daugiau kaip metus draudimai rūkyti galioja Kaune. Antrajame pagal dydį Lietuvos mieste rūkyti draudžiama Nepriklausomybės aikštėje, Kauno savivaldybės prieigose, Miesto sodo parke, ant soboro (Įgulos bažnyčios) laiptų.

Kauno politikai nevienareikšmiškai vertina šių draudimų naudą. Trūksta lėšų kontrolei, per draudimų galiojimo metus į miesto biudžetą už baudas surinkta tik 200 Lt.

Neaiškios ir kai kurių draudžiamų rūkyti zonų ribos – pavyzdžiui, prie Kauno savivaldybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.