VSD teigia, kad kompleksui išleista beveik 124 mln. litų

Valstybės saugumo departamentas

Pastato Pilaitėje statyboms jau išleista per 300 mln. litų.<br>V.Balkūno nuotr.
Pastato Pilaitėje statyboms jau išleista per 300 mln. litų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:42 PM

VSD šią informaciją išplatino po dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos, kad pastato Pilaitėje statyboms jau išleista per 300 mln. litų.

Šią sumą žurnalistams antradienį viešai paminėjo naujoji Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė.

„Iki šios dienos VSD komplekse padaryta darbų už 123,8 milijonų litų. 2014–2017 metais investavus apie 60,2 milijonų litų, pastatas galės būti pripažintas tinkamu naudoti ir pradėtas eksploatuoti“, - teigia VSD.

„278 milijonus galėtų siekti bendra ir galutinė viso projekto suma įskaičiuojant naujausią informacinių technologijų, archyvavimo įrangą, apsaugos sistemas, baldus ir pan.“, - rašoma BNS atsiųstame komentare.

Parlamento vadovė Loreta Graužinienė po susitikimo su VSD vadovu Gediminu Grina minėjo kitus skaičius.

„Padėtį turim, kokią turim, ir direktorius konstatavo, kad iš anksčiau atėjęs palikimas, kur investuota virš 300 mln. litų, jį reikia vis tiek kažkaip pabaigti, realizuoti, kad galėtų atlaisvinti patalpas, išsikelti, ir Turto bankas galėtų parduoti šitus pastatus“, - žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Departamentas tikina, kad komplekso pastatų vieno kvadratinio metro kaina nesiskiria nuo tokių pastatų kaip naujojo Generalinės prokuratūros, Vilniaus miesto savivaldybės ar TEO būstinės kainų net atsižvelgiant į tai, kad VSD pastatui yra taikomi NATO reglamentuoti specialūs saugumo reikalavimai.

VSD taip pat pažymi, kad komplekso statybų projektui 2004 metais pritarė Valstybės gynimo taryba, o Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas 2006, 2008 ir 2010 metais vertino ir savo nutarimais siūlė skirti reikiamą finansavimą statybų projektui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.