Dėl Konstitucijos pataisos R.Paksas siūlo balsuoti dar kartą

"Tvarkiečių" lyderis Rolandas Paksas pasiūlė Seimui dar kartą balsuoti dėl Konstitucijos pataisos, kuri jam leistų kandidatuoti Prezidento ar Seimo rinkimuose.

R.Paksas pasiūlė Seimui dar kartą balsuoti dėl Konstitucijos pataisos.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Paksas pasiūlė Seimui dar kartą balsuoti dėl Konstitucijos pataisos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-31 16:32, atnaujinta 2018-02-20 16:44

Tokiu būdu politikas tikisi išsklaidyti kilusias abejones dėl jau įvykusio balsavimo atitikimo Konstitucijai ir įstatymams.

"Jeigu kažkam iškilo abejonės šiuo svarbiu klausimu - net tik man, bet ir apskritai Konstitucijos keitimo klausimu - tai pabandykime padaryti antrą teikimą, surinkus parašus. Ir to koalicijos partnerių aš ir paprašiau. Parašai jau renkami ir tikiuosi kitą savaitę bus teikimas", - ketvirtadienį po valdančiosios koalicijos Politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė R. Paksas.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė tvirtino, kad artimiausiu metu šis klausimas bus įtrauktas į Seimo darbotvarkę.

"Visi koalicijos partneriai pritarė šiam siūlymui tam, kad neliktų jokių interpretacijų", - sakė L. Graužinienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad, jeigu yra klaida, ją reikėtų ištaisyti.

"Jeigu yra teisininkų išvados, kad galima klaida padaryta ir kad priėmus galutinai šitą Konstitucijos pataisą ir vėl bus kreiptasi į Konstitucinį Teismą, tai aš manau, yra normalu, geriau užbėgti įvykiams šiandien už akių, ištaisyti klaidas, nebijoti pripažinti, jei jos buvo padarytos, negu šitą klausimą diskutuoti dar ilgus metus", - sakė A. Butkevičius.

Buvęs Konstitucinio Teismo (KT) teisėjas Egidijus Kūris yra išsakęs nuomonę, kad Konstitucijos pataisa buvo priimta galimai pažeidžiant Konstitucijoje numatytą jos priėmimo tvarką.

Kaip ELTA jau skelbė, spalio 22 d. Seimas per pirmąjį priėmimą pritarė Konstitucijos 74 straipsnio pataisai, sprendžiančiai per apkaltą pašalintų asmenų kandidatavimo į Seimą ir į Prezidento pareigas problemą. Už tai reglamentuojantį Konstitucijos 74 straipsnio papildymo projektą balsavo 101 Seimo narys, prieš buvo 1, susilaikė 21 parlamentaras.

Konstitucijos keitimo įstatymų projektai svarstomi ir dėl jų balsuojama Seimo posėdyje du kartus, tarp šių balsavimų turi būti daroma ne mažesnė kaip trijų mėnesių pertrauka.

Konstitucijos keitimo įstatymo projektas laikomas Seimo priimtu, jeigu kiekvieno balsavimo metu už projektą balsavo ne mažiau kaip 2/3 visų Seimo narių ir jeigu abu kartus balsuoti buvo teikiamas tas pats Konstitucijos keitimo įstatymo projekto tekstas. Nepriimtas Konstitucijos keitimo įstatymo projektas Seimui iš naujo svarstyti gali būti teikiamas ne anksčiau kaip po vienų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.