Ministerija baigė BPC auditą, ministras išvadų nekomentuoja

Pasak jo, BPC turės visą savaitę susipažinti su projektu.

D.A.Barakausko teigimu, ministerijos skyrius įvertins BPC nuomonę ir pateiks jam galutinę ataskaitą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
D.A.Barakausko teigimu, ministerijos skyrius įvertins BPC nuomonę ir pateiks jam galutinę ataskaitą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:08 PM

„Audito ataskaitos projektas – pirmadienį“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė D.A.Barakauskas.

Pasak jo, BPC turės visą savaitę susipažinti su projektu.

„Jis yra atliktas, toliau pagal teisinius aktus audito ataskaitos projektas bus pateiktas BPC, tada BPC privalo pagal teisinius reikalavimus ne vėliau kaip per penkias darbo dienas susipažinti su ataskaitos projektu ir pateikti savo nuomonę VRM Vidaus audito skyriui“, - kalbėjo ministras.

D.A.Barakausko teigimu, ministerijos skyrius įvertins BPC nuomonę ir pateiks jam galutinę ataskaitą. Tačiau BPC su ataskaita gali ir nesutikti - tuomet procedūros užsitęs. Ministras teigia galėsiantis išvadas komentuoti tik baigus visas procedūras.

„Kol audito ataskaita yra nesuderinta ir neparuošta galutinė audito ataskaita, aš tikrai jos nežiūrėjau, kadangi ji gali keistis – atsiras, matyt, atskirųjų nuomonių, kurias pateiks BPC“, - kalbėjo ministras.

Patikrinimą BPC baigė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, bet sprendimus žadėta priimti po ministerijos audito.

Ministerija ir PAGD patikrinimus BPC pradėjo po to, kai rugsėjį buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

Nelaukęs, kol viešai bus pateiktos abiejų institucijų vykdytų patikrinimų išvados, po merginos sudeginimo iš pareigų pasitraukė daug kritikos sulaukęs BPC viršininkas Artūras Kedavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.