Prieš gimtadienį prezidentas V.Adamkus paguldytas į ligoninę

Kadenciją baigusiam šalies prezidentui Valdui Adamkui prieš pat gimtadienį sutriko sveikata, jis ketvirtadienio vakarą paguldytas į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikas. Tai portalui lrytas.lt patvirtino prezidento V.Adamkaus sutuoktinė ponia Alma Adamkienė.

Sekmadienį švęsiantis 87-ąjį gimtadienį V.Adamkus ketvirtadienį pasijuto blogai, jis buvo paguldytas į ligoninę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sekmadienį švęsiantis 87-ąjį gimtadienį V.Adamkus ketvirtadienį pasijuto blogai, jis buvo paguldytas į ligoninę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Oct 31, 2013, 6:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:41 PM

Sekmadienį švęsiantis 87-ąjį gimtadienį V.Adamkus ketvirtadienį pasijuto blogai. Santariškėse prezidentui buvo atlikti tyrimai, paimti mėginiai, kurie ir leis nustatyti, ar prezidentui reikalingas gydymas.

„Jam buvo atliktas nedidelis pjūvis, paimti mėginiai, tačiau jau penktadienį jis grįš į namus. Gydytojai įvertins ir pasakys, ar kokių rimtesnių pakitimų rado, tačiau žinau, kad rytoj jis jau bus namuose“, – džiaugėsi ji.

Paskutinį kartą prezidentas ligoninėje gulėjo 2008 metų gegužės pabaigoje, kai jam buvo sutrikęs širdies ritmas, tuomet jam implantuotas širdies stimuliatorius.

Pasak A.Adamkienės, prezidentas pastaruoju metu vis dažniau jautė šlapimo pūslės maudimą, todėl sveikatą tikrino porą kartų per metus.

2001 metais V.Adamkui buvo atliktos akies ir apendikso operacijos. 2001 metų birželį Santariškių klinikose buvo atlikta dešiniosios akies tinklainės operacija, o birželio pabaigoje prezidentui buvo pašalintas apendiksas.

Bijo naudoti tarnybinį automobilį

„Man sudėtinga aplankyti savo vyrą, kadangi nevairuoju automobilio, o tarnybiniu automobiliu nesinaudoju, nes bijau užkliūti.

Viskas šiais laikais taupoma, todėl nenoriu sukelti nepatogumų valstybei. Važiuoju tik su savo vyru, pati tarnybiniu automobiliu nesinaudoju“, – portalui lrytas.lt atviravo ponia A.Adamkienė, paklausta, ar aplankė Santariškėse savo vyrą.

Moters teigimu, visuomet buvo svarstoma, ar jai verta pačiai vairuoti, todėl grįžusi iš Jungtinių Valstijų į Lietuvą ji vairuotojo pažymėjimo nepasikeitė.

Prezidentą sveikins pirmadienį

Ponia A. Adamkienė sakė, kad kaip visuomet, taip ir šiais metais sutuoktinio gimtadienį paminės kartu sekmadienį, o draugai pasveikins V.Adamkų pirmadienį.

„Draugai susirinks į darbovietę, ten jį ir pasveikins. Mes visus kvietėme sveikinti ten, o sekmadienį praleisime dviese", – kalbėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.