R.Adomavičiaus teismas – be pagrindinio liudytojo

Nuo pareigų laikinai nušalinto Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas (VAT) nesulaukia svarbaus liudytojo – buvusio „Vilniaus vandenų“ vadovo Dariaus Norkaus.

Bylos duomenimis, D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus (nuotr.) prašymu paliko jo automobilyje „Mercedes-Benz“.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Bylos duomenimis, D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus (nuotr.) prašymu paliko jo automobilyje „Mercedes-Benz“.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Oct 31, 2013, 11:45 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:03 PM

Verslininkui buvo išsiųsti jau trys šaukimai, jis jų neatsiėmė. 

R.Adomavičiaus advokatas Romualdas Mikliušas iš kitų kolegų girdėjo, kad D.Norkui atlikta kojos operacija, tačiau apie tai VAT jis neinformavo. Apklausti liudytoją bus bandoma vasario mėnesį.

Ketvirtadienį teismas apklausė vienintelį atvykusį liudytoją, bendrovės „Utenos melioracija“ vadovą Liuonių Purvinį.

Byloje teigiama, kad buvęs bendrovės „Vilniaus vandenys“ vadovas D.Norkus netiesiogiai atstovavo bendrovės „Utenos melioracija“ interesams, o už tai, kad ši bendrovė laimėtų „Vilniaus vandenų“ konkursus, R.Adomavičius iš D.Norkaus reikalavo jam duoti 40 tūkst. litų kyšį.

Už tai vicemeras esą žadėjo paveikti bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių Valentiną Miltienį, kad bendrovė „Utenos melioracija“ būtų pripažinta viešųjų pirkimų konkurso nugalėtoja ir galėtų tiesti bei renovuoti vandentiekį, taip pat nuotekų tinklus Trakų Vokėje. Šio projekto vertė – beveik 9 milijonai litų.

L.Purvinis prisiminė, jog praėjusiais metais, bendrovei „Vilniaus vandenys“ paskelbus keturis konkursus, pas jį buvo atvykęs D.Norkus ir pasiūlė juose dalyvauti. Konkursą dėl vandentiekio ir nuotekų tinklų renovacijos Trakų Vokėje laimėjusi „Utenos melioracija“ netrukus pradėjo darbus, jie nebaigti iki šiol.

Tiek per apklausas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), tiek teisme, bendrovės „Utenos melioracija“ vadovas L.Purvinis teigė nieko negirdėjęs apie D.Norkaus ryšius su R.Adomavičiumi, jis niekada nebuvo užsiminęs, kad vicemeras reikalauja pinigų.

Bylos duomenimis, D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus prašymu paliko jo automobilyje „Mercedes-Benz“.

R.Adomavičius šias aplinkybes žada paaiškinti tik po visų liudytojų apklausos. Gruodžio mėnesį VAT dar kartą svarstys jo galimybę grįžti į Vilniaus vicemero pareigas. Vicemero įgaliojimai sustabdyti iki gruodžio 19 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.