Vietoje didesnių algų valdininkai gaus atleidimo lapelius?

Valdančiųjų partijų lyderiai skirtingai vertina galimybes kitais metais padidinti ir kompensuoti per krizę sumažintas pensijas ir viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus. Premjeras Algirdas Butkevičius mano, kad valdininkų šalyje apskritai yra per daug ir dalį jų reikia atleisti.

Valstybė neturi pinigų išlaikyti valdininkų armiją.
Valstybė neturi pinigų išlaikyti valdininkų armiją.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 31, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:54 PM

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis Rolandas Paksas siūlo padindinti kitų metų valstybės išlaidas ir daugiau skolintis, tačiau Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir premjeras Algirdas Butkevičius tam nepritaria.

R.Paksas sako, kad kitų metų viešojo sektoriaus biudžeto deficitą būtų galima padidinti nuo planuojamų 1,9 iki 2,9 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP). Tokiu atveju valstybė galėtų papildomai išleisti dar apie 1,2 mlrd. litų ir atitikti minimalius kriterijus, kurie taikomi norint įsivesti eurą. (Minimalus reikalavimas – 3 proc. nuo BVP).

Pasiskolinus daugiau pinigų R.Paksas siūlo jau nuo kitų metų pradėti per krizę sumažintų pensijų kompensavimą, greičiau didinti atlyginimus kultūros darbuotojams, mokytojams, valstybės tarnautojams ir visiems kitiems, kam algos buvo sumažintos.

Tačiau kitos partijos šiai idėjai nepritaria. Premjeras ir Seimo vadovė pabrėžia, kad išlaidauti dar labiau Lietuva negali.

„Padidinę deficitą mes vėl savo valstybę finansiniu požiūriu grąžintume atgal. Pasitikėjimas mūsų finansų rinka ženkliai sumažėtų, sklolinimosi vertinimai įvairiausių agentūrų pasikeistų. (…) Aš galiu užgarantuoti, kad šiuo klausimu jokių pokyčiu nebus“, - sakė A.Butkevičius.

Jis aiškino, kad koalicijos partneriai dar peržiūrės planuojamas kitų metų išlaidas ir bandys rasti papildomų lėšų algų didinimui ir pensijų grąžinimui. Vienas iš šaltinių, anot premjero, galėtų būti valstybės tarnautojų skaičiaus mažinimas nuo kitų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.