Vilnius ir Maskva skirtingai nušvietė premjerų pokalbį

Maždaug prieš tris savaites sulaukęs Lietuvos Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus prašymo pasikalbėti telefonu Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas vakar pagaliau teikėsi pakelti ragelį.

A.Butkevičius ir D.Medvedevas pastarąjį kartą buvo susitikę pavasarį Sankt Peterburge, o vakar bendravo telefonu.<br>Nuotr. iš LR archyvo
A.Butkevičius ir D.Medvedevas pastarąjį kartą buvo susitikę pavasarį Sankt Peterburge, o vakar bendravo telefonu.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-31 06:54, atnaujinta 2018-02-20 17:21

Apie premjerų pokalbį dviejų šalių tarnybos pateikė kiek skirtingą informaciją. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Lietuvos Vyriausybės spaudos tarnybos teigimu, pokalbio metu A.Butkevičius iškėlė Rusijos draudimo į šalį įvežti Lietuvos pieno gamintojų produktus problemas. Jis paaiškino, jog Rusijos vartotojų teisių tarnybos „Rospotrebnadzor” ekspertų vizito į Lietuvą metu buvo atsakyta į jų keliamus klausimus.

Anot D.Medvedevo, kaip buvo išspręstas klausimas dėl patikrinimų muitinėse, taip galime ir turime spręsti visus kitus klausimus.

Rusijos premjeras sakė, kad problemą dėl pieno produktų išspręs specialistai, ir bus galima grįžti prie įprastos praktikos.

A.Butkevičius telefonu kalbėjo, jog derėtų atnaujinti Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos darbą. Tai padėtų spręsti dvišalius klausimus ir rasti bendrus sprendimus, tinkančius abiem pusėms įvairiose srityse.

Kalbėdamas apie dvišalį bendradarbiavimą A.Butkevičius informavo apie Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir kolegų iš Rusijos susitarimą kitąmet organizuoti pirmąjį Lietuvos ir Rusijos ekonomikos forumą.

D.Medvedevo nuomone, tokiai komisijai reikalingas stiprus pasirengimas, turėtų padirbėti mūsų šalių specialistai.

Pasak Lietuvos Vyriausybės spaudos tarnybos, pokalbio pabaigoje Rusijos premjeras patikino, jog visuomet yra pasirengęs dialogui ir visus iškilusius klausimus galima išspręsti kalbantis.

Tuo metu Rusijos premjero tarnyba pranešė, jog D.Medvedevas telefonu A.Butkevičiui išsakė priekaištų dėl rusiško Pirmojo Baltijos kanalo transliacijų apribojimo ir dujų sektoriaus pertvarkos. Šį pranešimą cituoja „Interfax”.

Anot Rusijos vyriausybės vadovo, Lietuvos sprendimas uždrausti Rusijoje pagamintų programų transliaciją po parodyto šmeižto apie Sausio 13-ąją pažeidžia tarptautinius žiniasklaidos laisvės standartus.

D.Medvedevas taip pat pareiškė, kad Lietuvos pasirinkti Europos Sąjungos trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo metodai pažeidžia Rusijos investuotojų interesus ir prieštarauja dvišaliams tarpvyriausybiniams susitarimams.

A.Butkevičius anksčiau teigė balandžio mėnesį Sankt Peterburge iš D.Medvedevo išgirdęs, kad „Gazprom” susitaikė su Lietuvos įgyvendinamu ES trečiuoju energetikos paketu ir jokių reikalavimų nekels. (ELTA, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.