Kauniečiai šią žiemą stotelėse žvarbs

Kai kuriose judriose miesto gatvėse kauniečiai autobusų ir troleibusų priversti laukti talžomi vėjo ir lietaus. Transporto stotelėse įrengtos stoginės apleistos arba jų visai nėra. Kada ir kas jomis pasirūpins?

Taikos prospekte apleistas transporto stotelių stogines puošia tik graži G.Česonio Kauno panoramos fotografija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Taikos prospekte apleistas transporto stotelių stogines puošia tik graži G.Česonio Kauno panoramos fotografija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Nov 3, 2013, 9:16 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:52 PM

Kaune yra per 600 viešojo transporto stotelių. Kai kurios jų atrodo apgailėtinai, rašo „Lietuvos rytas“.

Ne vienoje pagrindinėje judrioje miesto gatvėje įrengtos stotelių stoginės apleistos, styro be stiklų. Kitur pastogių visai nėra. Ne prie visų stotelių yra ir suolai laukiantiems transporto keleiviams.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus valdininkai iki lapkričio 5 dienos laukia, kas panorės dalyvauti stotelių stoginių įrengimo ir priežiūros konkurse.

Nuotrauka – lyg patyčios

Judriame Taikos prospekte stotelių stoginės yra tarsi pasityčiojimas iš miesto. Ant jų įtaisytos gražios miesto senamiesčio fotografijos ir parašyta, kad Kaunas yra gražus. Tačiau pačios stoginės – apleistos, nešvarios, pro kiauras angas stūgauja vėjas.

„Taip yra jau kurį laiką. Sunku suvokti, kad tokioje judrioje gatvėje žmonės autobusų turi laukti apleistose stotelėse. Baisu net pagalvoti, kad orams šąlant kiekvieną rytą teks žvarbti be užuovėjos“, – dejavo Taikos prospekte gyvenanti Antanina Gaulienė.

Panaši padėtis ir V.Krėvės prospekte. Čia daugelis stotelių stoginių taip pat neprižiūrimos.

S.Žukausko gatvėje moderni stotelės stoginė išdaužyta, prie kitų stotelių nėra nei pastogės, nei suolų. Keistai atrodo ir viena sena trupančiu šiferio stogu uždengta stotelė. Bet po ja kauniečiai vis dėlto gali pasislėpti.

Stogines niokoja nuolat

Dar baisesnė pastogė transporto stotelės, stovinčios Sukilėlių prospekte, ties prekybos centru „Topolis“. Stoginė ne tik be stiklų. Kažkas sugebėjo nulaužti ir susukti metalines jos detales.

Vietos gyventojai Albina ir Lionginas Biručiai teigė, kad šios ir kitoje gatvės pusėje esančių stotelių stoginės apleistos jau trejus metus.

„Kartą jos buvo suremontuotos. Tačiau jau kelerius metus ir vėl stovi nuniokotos. Greičiausiai jas laužo netoli esančios mokyklos vaikai. Jų niekas nepagauna gadinant miesto turtą, tai ir siaubia kas po ranka papuola“, – piktinosi kauniečių pora.

Nepatogumai kelia pyktį

Raudondvario plente žmonės transporto laukia taip pat po atviru dangumi. Nėra ne tik stoginių. Prie daugumos stotelių neįrengti ir suolai.

„Į Vilijampolę atvykstu dažnai. Ypač kai čia pastatė didelį prekybos centrą. Labai keista, kad jam atsiradus stotelės liko kaip buvusios – be stoginių. Net ir suolų nėra. Laukiant autobuso pirkinius tenka dėti ant žemės“, – pasakojo Olga Červiakova.

Kita Raudondvario plente sutikta moteris Elena Baltokienė pastebėjo, kad patogesnės stotelės reikėtų bent jau prie šioje gatvėje esančios įmonės „Kauno energija“.

„Čia atvažiuoja daug žmonių. Visi turi kokių nors nemalonumų. Tačiau autobuso tenka laukti po atviru dangumi. Nėra nei kur prisėsti. Tai piktina ir taip viskuo nepatenkintus kauniečius“, – teigė moteris.

Laukiama pasiūlymų

Paulius Keras

Savivaldybės transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas

„Kaune yra 280 transporto stotelių stoginių. 214 valdė bendrovė „JCDecaux“, 30 eksploatuoja miesto savivaldybė, likusias prižiūri bendrovė „Lagunta“.

Sutartis su įmone „JCDecaux“ baigėsi rugsėjo pabaigoje. Savivaldybė paskelbė konkursą viešojo transporto stotelių stoginėms įrengti ir prižiūrėti.

Verslininkų, norinčių dalyvauti šiame konkurse, pasiūlymų laukiame iki lapkričio 5 dienos. Paaiškėjus konkurso laimėtojui, kitais metais turėtų būti atnaujintos esamos ir įrengta dar apie 60 naujų stoginių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.