A.Kubilius ramina – dujų terminalas pradės veikti laiku

„Atrodo, kad dujų terminalo projektas bus baigtas laiku ir jau kitų metų gruodį galėsime džiaugtis, kad terminalas veikia“, - po vizito bendrovėje „Klaipėdos nafta“ pareiškė opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Įmonėje antradienį jis lankėsi kartu su Šešėlinės vyriausybės ministrais.

A.Kubilius mano, jog nepaisant kai kurių politikų bandymų trukdyti projektui, dujų terminalas bus pastatytas laiku.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubilius mano, jog nepaisant kai kurių politikų bandymų trukdyti projektui, dujų terminalas bus pastatytas laiku.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 5, 2013, 7:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:12 PM

„Akivaizdu, jog įmonės administracija tikrai yra įsitempusi, bijo bet kokių politikų vizitų. Tai, matyt, natūralu. Turime padaryti viską, kad žmonės, kurie šiame projekte tiek daug pasiekę, būtų apsaugoti nuo politinių vėjų“, - sakė A.Kubilius.

Bandymai stabdyti projektą, anot jo, įgavo tokias formas, kurios nežinia kur gali nuvesti. A.Kubilius paminėjo Seime veikiančią socialdemokrato Artūro Skardžiaus vadovaujamą komisiją, viešai suabejojusia terminalo laivo nuomos sutartimi, taip pat metusia šešėlį ant laivą nuomojančios norvegų kompanijos „Hoegh LNG“. Kaltinimai neskaidria veikla Lietuvai gali atsirūgti tarptautine byla dėl įmonės dalykinės reputacijos menkinimo.

„Turiu prisipažinti, jog niekada negalvojau, kad tokį svarbų Lietuvai projektą teks ginti nuo savų. Visi bandymai diskredituoti ir trukdyti verčia klausti - ar tai išminties stoka, ar sąmoningas darbas svetimiems interesams“, - svarstė A.Kubilius.

„Klaipėdos naftos“ atstovai pristatė Šešėlinės vyriausybės nariams terminalo projekto eigą, jau įgyvendintus ir dar planuojamus darbus. Dujų terminalas turėtų pradėti veikti kitų metų pabaigoje, tačiau ar pavyks projektą užbaigti laiku, esą priklausys nuo Vyriausybės valios.

„Džiaugiamės, jog premjeras A.Butkevičius išreiškė savo poziciją, kad dujų terminalas turi būti pastatytas, nors jis taip pat sakė, kad reikia Lietuvoje ieškoti skalūninių dujų, pasirašyti sutartį su „Chevron“ dėl jų paieškos, pasirodė, kad socialdemokratų partijoje A.Salamakinas stipresnis už A.Butkevičių. Įdomu, ar A.Skardžius irgi stipresnis už A.Butkevičių“, - valdantiesiems dūrė A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.