A.Zuokienė Socialdemokratų partijoje stiprins moterišką liniją

Buvusi Seimo narė Agnė Zuokienė antradienį tapo oficialia Lietuvos socialdemokratų partijos nare. A.Zuokienė nemano, kad dėl to nukentės Artūro Zuoko ir jo įkurtos partijos "Taip" įvaizdis. Politikė taip pat nemano, kad sutuoktinis Vilniaus meras paseks jos pavyzdžiu ir taip pat pasuks į kairiųjų partiją.  

Artūro Zuoko žmona A.Zuokienė buvo išrinkta į 2008-2012 metų Seimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Artūro Zuoko žmona A.Zuokienė buvo išrinkta į 2008-2012 metų Seimą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 5, 2013, 9:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:07 PM

Pasak buvusios Seimo narės, jos apsisprendimui įtakos turėjo darbas Seime praėjusioje kadencijoje, kai teko iš arčiau susipažinti su asmenybėmis.

"Nėra didelių priežasčių. Mane kalbino ilgus metus. Aš Seime sėdėjau tarp socialdemokratų, turėjau progos juos pažinti iš arčiau. Man anksčiau buvo psichologinė kliūtis eiti pas socialdemokratus, nes mano mama buvo tremtinė. Prisimenant Nepriklausomybės pradžią gyvenau ganėtinai konservatyvioje aplinkoje. Dėl to man tai buvo šiek tiek trukdis. Tačiau ir pas socialdemokratus daugybė žmonių, pradėkime ir nuo paties Juozo Oleko, yra tremtiniai. Aš pakalbėjau su tėvais ir jie palaikė mano tokį sprendimą", - portalui lrytas.lt kalbėjo A.Zuokienė.  

"Mano pažiūros yra socialiai atsakingas. Aš esu įrodžiusi tai savo darbais ir veikla, - tvirtino buvusi Seimo narė. - Jeigu aš būčiau labai liberalių pažiūrų, tikėtina, kad aš būčiau kažkada priklausiusi kitoms partijoms. Ne šimtu procentų man buvo priimtinos liberalų idėjos". 

A.Zuokienė sakė, kad šiuo metu JAV esantis jos sutuoktinis Vilniaus meras Artūras Zuokas žinojo apie tokį jos apsisprendimą. A.Zuokienė sako, kad net būdami skirtingose partijose jie ir toliau pasitikės vieni kitu. Ji nemano, kad ateityje konkuruos su savo vyru skirtingų partijų sąrašuose per tuos pačius rinkimus. 

"Aš tikrai skiriu, kas yra mano, ir kas yra mano vyro veikla. Aš visada padedu savo vyrui ir visada padėsiu, bet nemanau, kad aš dėl to negaliu savęs realizuoti, jei mano kelias yra šiek tiek kitoks", - kalbėjo A.Zuokienė. 

A.Zuokienei įstojus pas socialdemokratus pasklido gandai, kad ji su šia partija dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose kitais metais.

"Negaliu atsakyti į šį klausimą, bet tikėtina, kad greičiau ne, nei, kad taip", - sakė politikė.  Ji rimčiau galvoja apie kitus Seimo rinkimus.

A.Zuokienė Socialdemokratų partijoje norėtų atskiesti griežtą feministinę liniją.

"Aš gal ne visiškai pritariu socialdemokratų feministiniam flangui, todėl norėčiau sušvelninti feministinę liniją. Manau, kad visiems labiau priimtinesnė moteriškų moterų linija", - svarstė ką tik iškepta socialdemokratė.  

Artūro Zuoko žmona A.Zuokienė buvo išrinkta į 2008-2012 metų Seimą. Tą kart rinkimų sąraše ji atstovavo Liberalų ir centro sąjungą, vėliau į Seimą bandė patekti dar kartą. Ji atstovavo politinei partijai „Sąjunga Taip“, tačiau į Seimo nare netapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.