Lietuva turi naują garbės konsulą Čekijoje

Šiaurės Čekijos mieste Liberece lapkričio 5 dieną veiklą pradėjo naujasis Lietuvos garbės konsulas Saulius Bazevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 5:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:16 PM

Oficialioje Lietuvos garbės konsulato Liberece atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius Čekijoje Aurimas Taurantas.

Nauja dvišalius verslo, turizmo ir kultūros ryšius plėtojanti įstaiga įsikūrė S. Bazevičiaus vadovaujamos įmonės „Baltaxia" pastate netoli Libereco miesto centro.

Vakare Libereco Šaldos teatre vyksiančiame iškilmingame konsulato atidarymui skirtame renginyje dalyvaus miesto vicemeras Jiržis Šolcas, regiono politikos, verslo, kultūros veikėjai.

Čekijos šiaurės metropolija vadinamajame Liberece gyvena apie 106 tūkst. gyventojų. Tai regiono politinis, ekonominis, švietimo ir kultūros centras, įsikūręs netoli Vokietijos ir Lenkijos.

Kaune gimęs S. Bazevičius Čekijoje apsigyveno studijuodamas Libereco aukštojoje tekstilės ir mašinų gamybos mokykloje. Šiuo metu verslininkas vadovauja kelioms savo Čekijoje įkurtoms įmonėms, aktyviai prisideda prie komercinių ir visuomeninių Lietuvos ir Čekijos ryšių vystymo.

Nuo 2006-ųjų Moravijos sostinėje ir trečiajame pagal dydį Čekijos mieste Brno reziduoja pirmasis Lietuvos garbės konsulas Čekijoje Petras Slačala.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.