Seimo narys priblokštas: BPC nenustato net savo pastato vietos

Seimo narys Naglis Puteikis nusprendė patikrinti, ar jam paskambinus pagalbos numeriu 112, bus matoma jo buvimo vieta. Tai jis padarė kartu su „LNK“ televizijos laidos „KK2“ žurnalistais ir stovėdamas prie pat 112 skambučius priimančios darbuotojos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-05 21:09, atnaujinta 2018-02-20 14:07

N.Puteikis skambino keletą kartų – vienas iš jų buvo išėmus mobiliojo telefono SIM kortelę. Kitus kartus Seimo narys skambino iš visų mobiliojo ryšio operatorių numerių. Nė vienu atveju politiko buvimo vietos koordinatės nebuvo nustatytos.

„Akivaizdu, kad konkretūs pareigūnai turėjo labai aiškią piniginę naudą iš šitos operacijos. Spėju, kad vietinė kompanija kuri teikė pseudopaslaugą, pardavė įrangą kuri nerodo buvimo vietos jokiais atvejais. Be abejo, kad ta įmonė turėjo pelną ir mano galva, dalijosi su politikais“, - televizijos laidoje dėstė N.Puteikis.

Jo nuomone, tyrimas yra daromas taip, kad dvi mobiliojo ryšio kompanijos nepatirtų jokių nuostolių. Anot jo, tai daroma ryšio operatorių ir teisėsaugininkų susitarimu.

„Vyksta ne tik slėpimas, bet ir dezinformavimas. Per visuomeninį transliuotoją nuolat pasirodo žinios, kad visoje Europoje neįmanoma nustatyti vietos, jeigu mobilusis telefonas neturi SIM kortelės“, - „KK2“ žurnalistams aiškino Seimo narys. Jis bandė patekti į pasitarimą, kuriame dalyvavo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto, Vidaus reikalų ministro ir ryšio operatoriai, tačiau į posėdį jis nebuvo įleistas.

Politikas kartu su laidos rengėjais nuvyko į Panevėžio miesto savivaldybę ir bendravo su darbo grupės atstovais, kurie tyrė nelaimės Velžio miške aplinkybes. Tačiau ji buvo panaikinta ir Seimo nariui nieko negalėjo paaiškinti.

Seimo narys kartu su žurnalistais nuvyko ir į Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pastatą, kur ir atskriejo septyniolikos metų merginos pagalbos šauksmas.

Stovėdamas šalia skambučius priimančių operatorių, N.Puteikis keletą kartų paskambino pagalbos numeriu 112.

Tačiau nei su SIM kortele, nei be SIM kortelės, skambinančiojo buvimo vieta nebuvo rodoma. Buvo matomas tik skambinančiojo telefono numeris.

Seimo narys negalėjo patikėti, kad net būnant pačiame Panevėžio centre, pagalbos centro būstinėje, operatorės ekranuose nematė jo buvimo vietos.

Audito išvados - jau greitai

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pirmadienį perdavė Bendrajam pagalbos centrui (BPC) jo audito išvadų projektą.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas anksčiau sakė, kad BPC turi per penkias darbo dienas susipažinti su projektu ir pateikti savo nuomonę VRM Vidaus audito skyriui.

D.A.Barakausko teigimu, ministerijos skyrius įvertins BPC nuomonę ir pateiks jam galutinę ataskaitą. Tačiau BPC su ataskaita gali nesutikti - tuomet procedūros užsitęs.

Ministras teigia galėsiantis išvadas komentuoti tik baigus visas procedūras.

Patikrinimą BPC baigė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), bet sprendimus žadėta priimti po ministerijos audito.

Ministerija ir PAGD patikrinimus BPC pradėjo po to, kai rugsėjį buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

Nelaukęs, kol viešai bus pateiktos abiejų institucijų vykdytų patikrinimų išvados, po merginos sudeginimo iš pareigų pasitraukė daug kritikos sulaukęs BPC viršininkas Artūras Kedavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.