L.Graužinienė: „Seimo valdyba neperžengė savo įgaliojimų“

Seimo pirmininkė Loreta

L.Graužinienė pakomentavo KT pirmininko susirūpinimą dėl valstybės kontrolierės kvietimo pasiaiškinti.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė pakomentavo KT pirmininko susirūpinimą dėl valstybės kontrolierės kvietimo pasiaiškinti.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:46 PM

„Aš galvoju, kad valdyba tikrai neperžengė savo ribų, ir tuo esu įsitikinusi. Mes turime moralinę teisę, bendraujame su Valstybės kontrole įvairiais darbiniais lygmenimis. Valdyba taip pat turi kai kurių statutinių nuostatų, dirbant su Valstybės kontrole. Turime teisę tautos vardu paklausti, paprašyti, galbūt valstybės kontrolierė galėjo atsiimtų tą ieškinį tam, kad nereikėtų valstybei mokėti. Jeigu visi būtume taip pat pasielgę ir ieškoję kompensacijų, tai sumos būtų ženkliai dar didesnės. Mes kalbėjome tik moraliniu aspektu, ar tai yra žmogaus teisių pažeidimas.

Jeigu kontrolierė mano, kad tai yra žmogaus teisių pažeidimas, tai ji kaip pareigūnė gerai žino procedūras. Ji gali kreiptis dėl žmogaus teisių pažeidimo iki pat europinių institucijų, ir tegul jos vertina Seimo valdybos veiksmus“, - trečiadienį žurnalistams sakė L.Graužinienė, komentuodama Konstitucinio Teismo (KT) Pirmininko susirūpinimą dėl valstybės kontrolierės kvietimo pasiaiškinti.

Konstitucinio Teismo pirmininkas Romualdas Kęstutis Urbaitis išsiuntė laišką Seimo pirmininkei L.Graužinienei „Dėl valstybės kontrolierės kvietimo pasiaiškinti“.

Konstitucinio Teismo vadovas laiške išreiškė susirūpinimą dėl Konstitucijos 30 straipsnio pirmojoje dalyje nustatytos asmens teisės ginti savo konstitucines teises ir laisves teisme varžymo, primena ELTA.

„Pas mus pasidarė keista praktika, kada KT teisėjai pradeda komentuoti įvykius, kurie vyksta parlamente (...). KT teisėjai taip pat turi dirbti savo darbą ir atlikti savo pareigas“, - sakė L. Graužinienė.

Seimo valdybos nuomone, siekianti atgauti prarastą algą valstybės kontrolierė G. Švedienė pamynė moralinius principus ir demonstruoja nepagarbą Lietuvos žmonėms bei valstybei.

Valstybės kontrolierė G. Švedienė ir jos pavaduotojai - Daiva Bakutienė, Nijolė Mickuvienė ir Arūnas Keraminas - kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, reikalaudami priteisti dešimtis tūkstančių litų, prarastų per finansų krizę.

G. Švedienė prašo priteisti 60 tūkst. 332 litus. Valstybės kontrolieriaus pavaduotoja N. Mickuvienė prašo priteisti 71 tūkst. 96 litus, jos kolega A. Keraminas - 50 tūkst. 158 litus, o D. Bakutienė - 51 tūkst. 913 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.