Vilniečiai laužo galvas – kaip vaikų žaidimų aikštelė tapo savartynu?

Po ilgojo savaitgalio į Vilnių grįžę miestiečiai gerokai nustebo. Vienoje sostinės gatvėje esantis kiemas per keletą dienų tapo tikru sąvartynu. Prie vaikų žaidimų aikštelės kažkas išvertė įvairias statybines atliekas bei talpas, nuo kurių trenkė žibalo dvokas. Pasipiktinę gyventojai susirūpino savo vaikų sveikata, kurie nuolat žaidžia toje vietoje.

Išmontuotas buvo šioje vietoje esantis garažas.<br>Skaitytojo nuotr.
Išmontuotas buvo šioje vietoje esantis garažas.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 6, 2013, 6:34 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:07 PM

„Žemės sklypo Gervių gatvėje savininkai ar jų samdyti asmenys, tvarkydami sklypą ir demontuodami metalinį garažą, kuris buvo šioje teritorijoje, išnešė šiukšles ir bidonus su toksinėmis medžiagomis, turinčiomis stiprų mazuto ar žibalo kvapą, senas padangas ir išmetė greta vaikų žaidimų aikštelės. Ji yra prie dviejų susikertančių gatvių esančio namo“, – pro langą atsivėrusį vaizdą nupasakojo viename iš aplinkinių namų gyvenantis Julijus.

Ten kur žaidžia vaikai mėtėsi seni čiužiniai, nuo medžių ir krūmų sviro išpešioti čiužinių kamšalai.

Anot gyventojo, šiušklinimas vyko stebint aplinkinių namų gyventojams lapkričio 29-30 dienomis. „Tuo metu buvo moksleivių atostogos ir daug vaikų tai matė“, – subjaurotu vaizdu piktinosi vilnietis.

Julijus tokį skundą išsiuntė ir Vilniaus miesto savivaldybei, prašydamas kuo greičiau sutvarkyti aplinką arba išsiaiškinti, kas yra išmontuoto garažo savininkas. „Blogiausia yra tai, kad ši aikštelė yra pagrindinė 5-6 gretimų  namų vaikų žaidimo vieta. Tai trukdo žaisti vaikams, teršia gamtą ir bjauroja aplinką“, – pabrėžė gyventojas.

Vilniaus miesto savivaldybės teigimu, jie tokio gyventojo prašymo net nematė.

„Iki šiol informacijos apie šią situaciją iš gyventojų nebuvome gavę. Todėl teritorija ir nebuvo sutvarkyta. Lrytas.lt žurnalistams informavus apie netvarką vaikų žaidimo aikštelėje, teritorija bus sutvarkyta. Norėtumėme priminti gyventojams ir pasiūlyti naudotis tikrai patogiu įrankiu „Problemų registras“. Užregistravus užklausą, ją tiesiogiai gautų mūsų skyrius ir ji būtų efektyviau ir greičiau sprendžiama“, - sakė Vilniaus savivaldybės Teritorijų tvarkymo poskyrio vedėja Rasa Ražanskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.