„Nuoga tiesa“: kas ir kodėl puola prezidentę? (balsavimas)

Valstybės saugumo departamentas perspėjo: Rusija prieš Lietuvą, šalies prezidentę ir kitus aukštus pareigūnus rengia dezinformacinę kampaniją.

M.Adomėnas ir V.Adamkus.<br>Fotomontažas
M.Adomėnas ir V.Adamkus.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-07 07:00, atnaujinta 2018-02-20 13:25

Dar prieš šventes šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad tokių informacinių atakų priežastis – sėkmingas Lietuvos pirmininkavimas Europos Tarybai bei energetinės nepriklausomybės siekimas.

Netrukus šalies žiniasklaidoje nuvilnijo propagandiniame Rusijos interneto portale paskelbtas klausimas: gal D.Grybauskaitė yra susijusi su KGB?

Diskusija apie tai, kam naudingas informacinis karas su Lietuva, jau šiandien laidoje „Nuoga tiesa“ 22 val. tiesiogiai tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pavaduotojas Mantas Adomėnas teigia, kad D.Grybauskaitė atsidūrė dviejų ugnių taikiklyje.

„Nuosekliai dirbama, kad provakarietiška, už energetinę nepriklausomybę kovojanti D.Grybauskaitė turėtų kuo mažiau šansų būti išrinkta antrajai kadencijai.

Jau pradedamos dėlioti figūros artėjantiems šalies prezidento rinkimams tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.

Kitas dalykas – informacinis karas prasidėjo prieš Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, tad yra kaimynų, norinčių sukelti papildomą įtampą“, – teigia M.Adomėnas.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus išskirtiniame interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Nuoga tiesa“ teigia: „Tautai mūsų prezidentės biografija yra žinoma ir vargiai dar įmanoma kuo nors nustebinti.

Aš neturiu duomenų, ar paskleista informacija apie tai, jog D.Grybauskaitė galėjo tarnauti KGB, yra provokacija, ar archyviniais dokumentais paremti faktai.

Nėra ugnies be dūmų, bet aš jokių išvadų nedarau ir prezidentės nekaltinu. Tik ji pati žino visą tiesą ir tik ji gali pasakyti, kaip buvo iš tiesų.“

V.Adamkaus nenustebino prieš svarbiausią šalies asmenį nukreiptos informacinės atakos, kurios greičiausiai buvo suorganizuotos Kremliuje.

V.Adamkus apgailestauja, kad Rusija atmeta Lietuvos bandymus palaikyti korektiškus, abiem pusėms naudingus, kaimyniškus santykius.

Šį ketvirtadienio vakarą tiesioginėje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nuoga tiesa“ 22 val. dalyvausiantis humanitarinių mokslų daktaras Mantas Martišius pateiks faktus apie Rusijos informacinius karus, jų priežastis ir padarinius.

Nuoširdus D.Grybauskaitės gerbėjas, leidėjas, teisininkas Algimantas Šindeikis pareikš, kad mūsų prezidentė tikrai nėra blogiausia Lietuvoje.

Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras, amžinas D.Grybauskaitės kritikas Zigmas Vaišvila laidoje samprotaus, ar tikrai Rusijai reikia demaskuoti mūsų prezidentę.

O Seimo narys Naglis Puteikis sako manąs, kad istorija apie informacines atakas – viso labo iš prezidentūros paskleista rusiškos prabos viešųjų ryšių kampanija, prie kurios prisidėjo ir Valstybės saugumo departamentas.

Laidoje taip pat dalyvaus buvęs D.Grybauskaitės atstovas spaudai, Seimo narys Linas Balsys ir jo kolega Valdas Vasiliauskas.

„Nuoga tiesa“ – šiandien, ketvirtadienį, lapkričio 7 dieną, 22 val. tiesiogiai tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Kieno pusę palaikote jūs? Balsuokite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.