Nusifilmavo Darbo partijos reklamoje – susigadino gyvenimą

Dotnuvos apylinkėse gyvenantys Rima ir Andrius Ardavičiai jau ima gailėtis sutikę kartu su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene ir kitais Darbo partijos lyderiais nusifilmuoti šios partijos dešimtmečio jubiliejaus reklamoje. Užgriuvęs dėmesys ir prasidėjusios patyčios nublanko prieš politikų padovanotus baldus.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 7, 2013, 5:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:58 PM

Portalas lrytas.lt išsiaiškino, kodėl savo klipui nufilmuoti Darbo partija pasirinko netoli Kėdainių rajono Dotnuvos miestelio esantį Beržų kaimą. Jame gyvena bene aktyviausi Darbo partijos rėmėjai Lietuvoje.

Praėjusiuose Seimo rinkimuose už Darbo partijos kandidatę Virginiją Baltraitienę Beržų kaime balsavo kiek daugiau kaip 86 proc. rinkėjų. Tai geriausias rezultatas rajone. Už Darbo partiją Beržuose balsavo apie 71 proc. žmonių (Lietuvos vidurkis – 20 proc.). Todėl nereikia stebėtis, kad savo filmavimui „darbiečiai“ pasirinko šeimą būtent iš šio kaimo.

Žurnalistų vengia

Darbo partijos reklaminio klipo žvaigždės paprastos. Rima Ardavičienė dirba pas ūkininką, prižiūri gyvulius. Jos vyras Andrius dirba geležinkelio stotyje, kaip sako vietiniai, prižiūri bėgius. Šeima augina tris vaikus. Vietiniai juos apibūdina, kaip gražią ir tvarkingą šeimą, kuri nėra nei socialiai remtina, nei įtraukta į kokią nors socialinės rizikos grupę.

Darbo partijos sprendimas pasirinkti juos reklamai iš pradžių suteikė daug džiaugsmo ir įspūdžių. Buvo ir asmeninės naudos – šeima gavo naujų baldų, kompiuterį.

Tačiau pastaruoju metu užgriuvęs dėmesys Ardavičiams sukėlė nerimą. Ir vyras, ir žmona griežtai atsisako bendrauti su žurnalistais ir pasidalyti klipo kūrimo įspūdžiais.

Ardavičiai neslepia, kad jiems nemalonus didelis svetimų žmonių dėmesys ir internete bei televizijoje pasklidusi šio klipo parodija. Joje klipas rodomas iš kito galo, todėl susidaro įspūdis, kad politikai naujus iš jų namų baldus išneša, o pasityčiodami dar paskambina į duris.  

„Jeigu būčiau žinojusi, kad viskas baigsis taip, greičiausiai nebūčiau sutikusi filmuotis. Mes nepratę, esame paprasti kaimo žmonės. Mums tas didelis dėmesys netikėtas. Net apsirgau, kai viskas prasidėjo. Per daug tos įtampos“, – pripažino R.Ardavičienė.

Beržai – Darbo partijos bastionas

Teigiama, kad Ardavičiai nėra Darbo partijos nariai. O reklamos kūrėjai juos esą atsirinko atsitiktinai. R.Ardavičienė pasakojo, kad šeima buvo pasirinkta per mokyklą, kurioje mokosi jos jaunėlis sūnus. Tačiau, kaip tai buvo padaryta, ji nepatikslino.

Tuo tarpu Beržų kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Bytautas visai nesistebi, kad Darbo partija pasirinko būtent šį kaimą.

„Mūsų kaimo bendruomenė yra labai aktyvi. Kaimas mena jau 640 metų istoriją. Mus aktyviai remia Seimo narė Virginija Baltraitienė, „Vikondos“ koncernas“, – pasakojo bendruomenės vadovas.

„Vikondos“ koncernas priklauso Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimai. Iš Kėdainių yra kilęs ir kitas Darbo partijos lyderis Vytautas Gapšys.

Už paramą partijai Beržų kaimo gyventojai atsidėkoja balsuodami per Seimo rinkimus. Šiame kaime Darbo partija praėjusiais metais surinko stebėtinai didelį balsų skaičių. Partiją parėmė 71 proc., o jos kandidatę V.Baltraitienę – 86 proc. rinkėjų.

Padėjo surasti partiečiai

Vienas iš reklaminio klipo herojų Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas V.Gapšys portalui lrytas.lt teigė, kad Ardavičių šeima buvo rasta per partijos skyrių. Visiems rajonų skyriams buvo išsiųstas prašymas surasti reklamoje filmuotis norinčią šeimą.

Filmavimas vyko ne žmonių namuose, o kitame mieste, didesniame bute. Tam buvo skirta visa diena.

„Kiek žinau, jie nėra partijos nariai. Bent jau vaikas tai tikrai“, – sakė V.Gapšys. Jis sakė, kad šeima piniginio atlygio negavo, tačiau jai buvo palikti visi reklamoje parodyti baldai, kompiuteris ir kiti daiktai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.