G.Kirkilas apdovanotas Gruzijos prezidento ordinu už nuopelnus

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, kuris 2006-2008 m. buvo Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas, šią savaitę apdovanotas Gruzijos Respublikos prezidento Michailo Saakašvilio ordinu už nuopelnus.

G.Kirkilas per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią politinę karjerą prisidėjo prie Gruzijos integracijos į ES.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Kirkilas per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią politinę karjerą prisidėjo prie Gruzijos integracijos į ES.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-08 13:03, atnaujinta 2018-02-20 12:32

G.Kirkilas per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią politinę karjerą, būdamas Seimo nariu, krašto apsaugos ministru ir Ministru Pirmininku, prisidėjo prie Gruzijos integracijos į Europos Sąjungą (ES) ir jos artimesnio bendradarbiavimo su NATO bei demokratėjimo proceso.

Nuo 2000 metų jis aktyviai dalyvauja Lietuvos pasiūlytoje trijų Baltijos valstybių (Lietuvos, Latvijos ir Estijos) ir trijų Kaukazo valstybių (Gruzijos, Armėnijos ir Azerbaidžano) - "3+3" - bendradarbiavimo iniciatyvoje, kuri tapo reikšmingu instrumentu, padedant Gruzijai siekti glaudesnių santykių su ES.

G.Kirkilas visada dėjo pastangas, kad Gruzija sėkmingai dalyvautų ES Rytų partnerystės programoje, užtikrinant ES ir jos valstybių narių paramą, Gruzijai siekiant ES Asociacijos ir laisvosios prekybos sutarties. Ši sutartis bus parafuota Vilniuje, lapkričio pabaigoje vyksiančiame ES Rytų partnerystės viršūnių susitikime Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai.

Gruzijos Respublikos oficialius ordinus, medalius ir apdovanojimus tvirtina šalies parlamentas, o suteikia Gruzijos valstybės vadovas, t.y. prezidentas, remdamasis Gruzijos medalių ir ordinų suteikimo statutu. Gruzijos prezidento ordinas už nuopelnus gali būti suteikiamas Gruzijos ir užsienio piliečiams, taip pat asmenims be pilietybės už herojinius ir drąsius veiksmus, susijusius su Gruzijos saugumu ir suvienijimu bei asmeniniais nuopelnais, kuriant nepriklausomą Gruzijos valstybę.

Lapkričio 17 d. Tbilisyje bus prisaikdintas naujasis Gruzijos prezidentas Georgijus Margvelašvilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.