Lenkija atnaujina patikras pasienyje, tačiau eilių nesitikima

Lenkija nuo penktadienio dviem

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2013, 9:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:44 PM

Lenkija tokių priemonių imasi dėl Varšuvoje vyksiančios pasaulinės klimato kaitos mažinimo konferencijos.

„Nieko ypatinga nesitikim, eilių neturėtų būti, mes taip manom“, - BNS penktadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Kontrolė bus vykdoma buvusiuose sausumos valstybės sienos perėjimo punktuose prie sienos su Vokietija, Čekija, Slovakija ir Lietuva. Papildomų saugumo bei kontrolės priemonių Lenkijos teisėsaugininkai taip pat imsis šalies oro bei jūrų uostuose.

Atnaujintus pasienio tikrinimus prie vidaus sienų lenkų pareigūnai vykdys iki lapkričio 23 dienos.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių.

Atnaujinus vidaus sienų kontrolę visų šalių piliečiai, įvažiuojantys į Lenkiją, šios valstybės pareigūnams privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą - piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Kiti dokumentai netinka - į kitą šalį negalima įvažiuoti turint tik vairuotojo pažymėjimą ar gimimo liudijimą.

Tai ne pirmas kartas, kai Šengeno erdvės narė pasinaudoja teise laikinai atnaujinti savo valstybės vidaus sienų kontrolę. Anksčiau dėl didelių sporto renginių bei įvairių aukščiausio rango politikų susitikimų savo vidaus sienų kontrolę buvo atnaujinusios Austrija, Vokietija, Portugalija, Latvija, Prancūzija, Suomija.

Lenkija pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų atnaujina antrus metus iš eilės. 2012 metų vasarą ši šalis kartu su Ukraina rengė Europos futbolo čempionatą, kurio metu taip pat buvo imtasi analogiškų saugumo priemonių atnaujinant kontrolę prie vidaus sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.