Palangos tiltą atakuoja smėlis

Rudenį pajūryje dažniau kylančių audrų nešiojamas paplūdimio smėlis pridarė rūpesčių Palangos jūros tiltą prižiūrintiems kurorto komunalininkams, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Nov 8, 2013, 7:14 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:47 PM

Kurortą prižiūrinčios savivaldybės įmonės darbininkai antrą rudenį susiduria su neįprasta problema – pajūryje siaučiantys stiprūs vėjai smėliu užpusto jūros tilto pradžią.

Prieš savaitę kopos link suneštas smėlis jau sėmė tilto kraštus ir tiek buvo užklojęs paviršių, kad smėlį teko sustumti į krūvas.

Anksčiau tokių bėdų kurortas neturėjo. Po to, kai paplūdimiai prie tilto buvo papildyti storu smėlio sluoksniu, per audras rudenį jis nešamas kopų link.

Viena vertus, tai gerai – šitaip didėja smėlio atsargos ties kopomis. Tačiau iškilo grėsmė po smėliu palaidoti tilto pradžią.

Dabar smėliu jau visiškai užnešti tilto laiptai, o vis kylantis smėlio sluoksnis tuoj užklos patį tiltą.

„Kasti smėlio nuo tilto dabar neapsimoka, nes jis vis tiek bus nešamas. Apsiribosime tik nukasdami smėlį nuo tilto paviršiaus”, – pasakojo bendrovės „Palangos komunalinis ūkis” direktorius Konstantinas Skierus.

Pirmą kartą tilto pradžią iš smėlio gniaužtų komunalininkai vadavo šį pavasarį. Tuomet čia buvo nukasta apie 700 kubinių metrų smėlio, jis buvo vežamas už 300 metrų ir pilamas į jūros pralaužtą kopos vietą.

K.Skierus teigė, kad ateinantį pavasarį įmonės darbininkai visų laiptų net nemėgins nukasti. Koks metras liks palaidotas po smėliu. Kitaip nuvalyti laiptai poilsiautojus vestų į smėlio duobę.

Šį pavasarį smėlio išvežimas nuo tilto įmonei kainavo apie 12 tūkst. litų, nes tam reikia samdyti specialią techniką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.