Prezidentę sveikino penkios dešimtys Dalių

Tiek daug vienoje vietoje susirinkusių Dalių tikriausiai dar nebuvo. Penkios dešimtys Rokiškio mieste ir rajone gyvenančių Dalių vakar susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite.

Įspūdingas Rokiškio krašte gyvenančių Dalių būrys vakar nusifotografavo su bendravarde prezidente D.Grybauskaite.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Įspūdingas Rokiškio krašte gyvenančių Dalių būrys vakar nusifotografavo su bendravarde prezidente D.Grybauskaite.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2013-11-09 08:31, atnaujinta 2018-02-20 12:11

„Aš Dalia iš Rokiškio. O aš – iš Obelių. Aš Dalia iš Bajorų. Aš – iš Sarapiniškio”, – nuotaikingą prezidentės pasveikinimą pradėjo Rokiškio moterys. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„O aš Dalia iš Vilniaus, – atitarė D.Grybauskaitė. – Tiek Dalių vienoje vietoje dar nesu mačiusi.”

Rokiškėnės prezidentei įteikė vietos tarme parašytų knygų, o juvelyrė Dalia Varnaitė – segę iš gintaro ir mamuto kaulo. Siauru aukso apvadu aprėminto papuošalo centre puikuojasi perlas.

„Kaulas ir auksas simbolizuoja tvirtą prezidentės charakterį, gintaras – šilumą, meilę Lietuvai, o perlas pabrėžia moteriškumą”, – aiškino kūrinio autorė. Beje, D.Varnaitės sukurtą segę, kaip prisiminimą iš Lietuvos, turi ir Japonijos imperatorienė.

Rokiškio Dalios jau trejus metus puoselėjo idėją susiburti ir visoms susitikti su pagrindine šalies Dalia. Bet ilgai užtruko tokio renginio derinimas su Prezidentūra.

Iš pradžių norą susitikti su prezidente pareiškė apie 70 moterų ir vyrų. Tiesa, pastarųjų buvo tik 10. Vėliau Dalių skaičius sumažėjo iki 50, o vyrų nebeliko.

Mat dauguma jų dirba Rokiškio pieninėje ir negalėjo palikti savo darbo vietos.

Tarp Rokiškyje gyvenančių prezidentės bendravardžių yra įvairių profesijų atstovių: pedagogių, gydytojų, greitosios medicinos pagalbos tarnybos felčerė, mokesčių inspekcijos specialisčių, ūkininkių, buhalterių, konditerininkių, kultūros, vaikų darželių darbuotojų.

Beje, šiame krašte Dalios vardas labiausiai populiarus buvo nuo 1955 iki 1970-ųjų. Mažų Dalių susitikime su D.Grybauskaite vakar nebuvo.

Paskelbė akciją

* Prezidentė D.Grybauskaitė vakar atvyko į Rokiškio rajone esančią Antanašės kaimo biblioteką, kur paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos” pradžią. Šalies vadovė bibliotekai padovanojo beveik 200 knygų.

* D.Grybauskaitė šiais metais Antanašės kaimo biblioteką pasirinko neatsitiktinai. Ją sujaudino bibliotekininkės R.Gernienės pasiaukojimas. Kai kaime neliko bibliotekos pastato, ši moteris knygoms skyrė savo namų dalį. Ten priimdavo iš apylinkių suvažiuojančius skaitytojus.

* Biblioteka R.Gernienės namuose veikė 10 metų. Neseniai ji buvo perkelta į renovuotus kaimo bendruomenės namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.