Į Lietuvą – kaip į juodąją skylę

Kas privalo rūpintis žibintais, kurių nė vienas nedega Lietuvos ir Latvijos pasienyje? Dėl to nesutaria Pasienio kontrolės punktų direkcija ir Zarasų rajono valdžia.

Užrašą „Lietuvos Respublika” apšviečia tik automobilių šviesos, nes nedega nė vienas iš įrengtų penkių žibintų.<br>V.Balkūno nuotr.
Užrašą „Lietuvos Respublika” apšviečia tik automobilių šviesos, nes nedega nė vienas iš įrengtų penkių žibintų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Nov 10, 2013, 8:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:33 AM

Sutemus kertant Lietuvos ir Latvijos sieną Smėlynės ir Medumų punkte tamsu, nors į akį durk.

Mat penki čia įrengti žibintai nedega.

Klausimas, kas turėtų pasirūpinti, kad kelias ties dviejų valstybių siena būtų apšviestas, Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorių Vytautą Sekoną suglumino.

„Niekada šis klausimas savivaldybėje nebuvo iškeltas. Manau, kad žibintais turėtų pasirūpinti pasieniečiai.

Juk jie kreipiasi į savivaldybę, kai reikia šienauti valstybės sienos ruožą”, – svarstė V.Sekonas ir pridūrė, kad tamsa pasienyje garbės Lietuvai nedaro.

Nors Zarasų rajoną slegia skolos, savivaldybės administracijos direktorius žadėjo pasirūpinti, kad žibintai pasienyje įsižiebtų. Šio rajono gyvenvietėse apšvietimas 23 valandą išjungiamas, o įjungiamas rytais nuo 6 valandos iki kol prašvinta.

Prieš porą metų dėl 100 tūkst. litų skolos buvo išjungtas apšvietimas visam Zarasų miestui.

Pasienio kontrolės punktų direkcijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Šatkauskas minėjo, kad ši įstaiga rūpinasi išorinės Europos Sąjungos sienos punktų apšvietimu.

Lietuvos ir Kaliningrado srities bei Lietuvos ir Baltarusijos pasienio punktai yra apšviesti.

R.Šatkausko nuomone, apšvietimu Lietuvos ir Latvijos pasienyje turėtų rūpintis ne direkcija, o Zarasų rajono savivaldybė, nes tai yra vidinė Europos Sąjungos siena.

Kaip pavyzdį jis paminėjo Vokietiją ir Austriją. Naktį kertant šių valstybių sieną ją taip pat sunku pastebėti, nes ji yra menkai apšviesta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.