Garliavoje likę Kedžiai skaičiuoja paskutines gyvenimo dienas

Drąsiaus Kedžio tėvams gyvenimas Garliavoje – nemielas. Ilgą laiką nematydami savo anūkų bei į JAV pabėgusios dukros Neringos Venckienės, jos tėvai – Laimutė ir Vytautas Kedžiai – kankinasi ir skundžiasi sparčiai blogėjančia sveikata. Džiugios žinios iš Amerikos apie ten apsigyvenusius pabėgėlius Drąsiaus tėvų nepaguodžia.

Laimutė ir Vytautas Kedžiai Lietuvoje jaučiasi vieniši.<br>R.Neverbicko nuotr. iš archyvo.
Laimutė ir Vytautas Kedžiai Lietuvoje jaučiasi vieniši.<br>R.Neverbicko nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 5:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:01 AM

Garliavos Klonio gatvė tuščia ir tyki. Ženklų, apie savaičių savaites čia kunkuliavusias aistras, vykusius masinius protestus ir koncertus, nelikę, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Sumažėjo ir gyventojų. Tiesa, Neringai Venckienei su sūnumi išvykus iš Lietuvos, didžiulis namas tuščias nestovi. Jame liko gyventi jos vyras Aidas Venckus, o gyvenimas gretimais po žaliu stogu – liūdnas: glėbiai vaistų, sugadinta sveikata, vieniša ir liūdna senatvė. Taip savo gyvenimą apibūdina senieji Kedžiai.

„Baisiau būti negali, kaip dabar yra mums. Jau čia mes gal ilgai ir netempsime, nes jau vyras, galvojau, kad jau šiandien jam viskas. Rėkė: „Nekviesk, nekviesk greitosios“, bet jis jau vos ne miršta. Šiandien jam buvo bloga. Aš visada šalia turiu nitrogliceriną, kitus vaistus nuo širdies. Staigiai sudaviau vaistus ir kažkaip praėjo dar. Kas čia žino: vieną kartą praėjo, kitą kartą – nepraeis. Mes negyvenam, o tik taip būnam, kol nemirštam. Mes jau gyvenimo jokio neturim“, - liūdnai kalbėjo Laimutė Kedienė.

„Sunku labai būna?“ - paklausė žurnalistė.

„Taip. Jūs pagalvokite, nei sūnaus, nei dukros, nei anūkų. Tai kaip mes gyvenam. Ir viskas – neteisybė“, - pravirko L.Kedienė

Ji rodo laiškus, rašytus anūkei, tačiau Laimutei Stankūnaitei su dukra išvykus gyventi į užsienį, nutrūko ir šis susirašinėjimas. Kitą savaitę bus pusantrų metų, kai Kedžiai nematė anūkės, nuo tada, kai jų namą šturmavo specialiosios pajėgos ir mergaitė buvo jėga perduota motinai. Pareigūnai aiškina negalintys sakyti, kur dabar gyvena Drąsiaus dukra, nes tai yra valstybės paslaptis.

Su kitu anūku, Neringos Venckienės sūnumi, Laimutė Kedienė teigia bendraujanti nuolat. Ji neslepia, kad šešiais nusikaltimais įtariama dukra slapstosi Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jos sūnus ten lanko mokyklą, o pabėgėle tapusi buvusi teisėja į Lietuvą grįžti neketina.

„Kito anūko irgi nematote?“ - paklausė L.Kedienės „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė.

„O kur aš jį matau. Niekur nematau. Žinau, jam gerai sekasi. Jis ten A raide mokosi“, - džiaugėsi močiutė.

Kedžiai dukros nematė daugiau kaip pusmetį. Nuo tada, kai Seimas balandį panaikino N.Venckienės teisinę neliečiamybę ir „Drąsos kelio“ lyderė drąsos stoti prieš teisingumą neparodė. N.Venckienė pabėgo iš Lietuvos. Generalinė prokuratūra paskelbė jos paiešką, kuri trunka iki šiol.

Posėdžių nelankančiai Seimo narei Liberalų sąjūdis inicijuoja apkaltą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: L. Kaščiūno komentarai apie pratybas „Neatidėliotinas atsakas 2024“