Vėl griaunamas sostinės čigonų taboras

Sostinės čigonų tabore - niūros dienos. Per keletą pastarųjų dienų taboras buvo sukrėstas ne vieną kartą. Penktadienį Kirtimuose buvo griaunami trys apleisti pastatai, o savaitgalį čigonų trobas ieškodami narkotikų krėtė Vilniaus pareigūnai. Pirmadienį jie liūdnais veidais stebėjo, kaip buvo griaunamas vieno pastato karkasas, bei kito namo likučiai.

Sostinės čigonų tabore - niūros dienos.<br>D.Umbraso nuotr.
Sostinės čigonų tabore - niūros dienos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 11, 2013, 3:09 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:07 AM

Iš teritorijos išvežamos ir šiukšlės. Šie pastatai buvo pastatyti be leidimų ir negyvenami.

Darbus atliko apie 15 Vilniaus savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojų. Buvo akivaizdu, kad vyrams dirbti tabore nebuvo labai jauku. Būryje stovėję vyrai teigė, kad priešiškumo iš aplinkinių gyventojų nesulaukė.

Darbininkus saugojo vienas policijos ekipažas.

„Aukštutiniame tabore jau švaru, viskas sulyginta. Šiandien dar turime spėti išvežti šias šiukšles“, - į didžiulę krūvą mostelėjo vienas darbininkų.

Akivaizdu, kad švarinimosi darbai sutrikdė įprastą taboro gyvenimą. Per keliasdešimt minučių prie Žemutinio taboro privažiavo keletas taksi automobilių. Jų keleiviai išvydę ryškioms liemenėmis apsirengusius darbininkus, net neišlipdavo iš taksi automobilių. Ekipažams tekdavo apsisukti ir grįžti į miestą. Dėl pastatų griovimo darbų taboras negalėjo ramiai prekiauti narkotikais - heroinu, amfetaminu, marihuana.

„Reikėjo atvažiuoti prieš pusvalandį. Šiuo geležinkeliu narkomanai vaikščiojo pirmyn ir atgal. Visai jauni – nuo mažesnių (Parodo ūgį ranka. - Red.) iki didesnių. Ir visi – būriais“, – pasakojo vienas iš „Grindos“ darbininkų. Vyras stebėjosi, kad narkomanai nesibaidė net šalia geležinkelio stovinčio policijos pareigūnų ekipažo.

Darbininkams laukiant kol atvažiuos šiukšles išvežantis sunkvežimis, aplinkui bėgiojo vaikai. Jie – drąsiausi, todėl prie pat lrytas.lt žurnalistų jie susprogdino petardą.

Likviduojamo nelegalaus namo griuvėsiuose ir nuolaužose mėtėsi daugybė švirkštų. Visas narkomanų paliktas šiukšles darbininkai su ekskavatoriumi suvertė į sunkvežimius.

Su žurnalistais anksčiau po taborą vaikščiojęs Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato viršininkas Arūnas Paulauskas teigė, kad Žemutiniame tabore yra vienintelis legalus mūrinis pastatas.

Pastatai - nelegalūs

Remiantis Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus pateikta informacija – 10 taboro teritorijos pastatų naudotojų yra surašyti savavališkos statybos aktai, iš jų – dėl 6 pastatų nugriovimo.

Naudotojams nenugriovus pastatų, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija kreipėsi į teismą: vienas pastatas jau nugriautas, 4 pasibaigęs sprendimo įvykdymo terminas, todėl teismo sprendimas jau perduotas vykdyti antstoliams, dar vieną namą iki kitų metų birželio turi nugriauti pats savininkas.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija dar dėl 15 pastatų pradės savavališkos statybos pripažinimo procedūrą, yra išsiaiškinti pastatų naudotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.