A.Butkevičius: „Klausimas dėl parlamentarų algų atkūrimo nėra žūtbūtinis“

Premjeras Algirdas Butkevičius įsitikinęs, jog klausimas dėl valdininkų ir politikų atlyginimų atkūrimo iki prieškrizinio lygmens neturėtų būti prioritetinė darbotvarkės dalis.

Anot A.Butkevičiaus, parlamentarų atlyginimų grąžinimo į buvusią padėtį klausimą sprendžia Seimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot A.Butkevičiaus, parlamentarų atlyginimų grąžinimo į buvusią padėtį klausimą sprendžia Seimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2013, 3:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:52 AM

Pasak Ministro Pirmininko, svarbiau yra sugrąžinti buvusias biudžetinių įstaigų darbuotojų algas.

"Mano asmenine nuomone, algos turėtų būti atkuriamos, pirmiausia, kultūros darbuotojams, socialinės sferos darbuotojams, priešgaisrinės apsaugos darbuotojams. Kalbėjomės su vidaus reikalų ministru ir nusprendėme, kad, nepaisant įvairių sunkumų, Policijos departamento darbuotojams vis tiek 10 proc. bus padidinta (finansavimas - ELTA) tiems, kurie gauna mažiausią algą", - trečiadienį kalbėjo A. Butkevičius.

Pasak Vyriausybės vadovo, valdininkų atlyginimų atkūrimas nėra pats svarbiausias klausimas.

"Žūtbūt tai tikrai nereikia (kuo greičiau spręsti šio klausimo - ELTA), jeigu mes kalbame apie didžiulės diferenciacijos mažinimą", - sakė Premjeras.

Anot A.Butkevičiaus, parlamentarų atlyginimų grąžinimo į buvusią padėtį klausimą sprendžia Seimas.

ELTA primena, kad Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė nepritaria opozicijoje esančių konservatorių siūlymui dar metams atidėti per krizę sumažintų atlyginimų Seimo nariams atkūrimą.

Parlamento vadovė aiškina, kad dėl sumažintų atlyginimų kompensacijos Seimo nariai galėtų kreiptis į teismą, o tokiu atveju reikėtų išmokėti šimtatūkstantines sumas.

"Kad neišeitų tos sumos, dėl kurių gali būti kreiptasi į teismą pasibaigus kadencijai, manome, kad reikia atlyginimus visoms grupėms, kurioms jie buvo sumažinti, atkurti", - sakė L. Graužinienė.

Seimo Pirmininkė taip pat atkreipė dėmesį, kad nesiūloma didinti parlamentinėms išlaidoms numatomos pinigų sumos. Ji liks tokia kaip per krizę.

Pagal Vyriausybės pateiktą biudžeto projektą, nuo kitų metų pradžios siūloma atkurti atlyginimus Seimo nariams, ministrams, aukšto rango valstybės pareigūnams ir teisėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.