L.Graužinienė prakalbo apie meilę V.Uspaskichui

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir toliau demonstruoja ištikimybę ir simpatijas tikrajam Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui. Kalbėdama apie Seime artėjantį dar vieną svarstymą dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės naikinimo, Seimo vadovė žarstėsi žaismingais pareiškimais.

Seimo vadovė L.Graužinienė prakalbo apie meilę V.Uspaskichui.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Seimo vadovė L.Graužinienė prakalbo apie meilę V.Uspaskichui.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas, BNS

Nov 13, 2013, 8:33 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:06 AM

„Viktorą labiausiai myli Lietuvos moterys“. Taip L.Graužinienė atsakė į „Žinių radijo“ laidos „Pozicija“ vedėjo juokelį, kad V.Uspaskichą labiausiai myli jam ant kulnų lipantys prokurorai.

L.Graužinienė trečiadienį neigė Seimo opozicijos atstovės Rasos Juknevičienės įtarinėjimus, kad Darbo partija antradienį parėmė socialdemokratus svarstant Broniaus Bradausko likimą mainais už savo partnerių paramą svarstant V.Uspaskicho teisinė neliečiamybę.

Pasak Seimo vadovės, šie reikalai niekaip nesusiję. O V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės atėmimo klausimas bus pradėtas svarstyti jau šį ketvirtadienį. Ji teigė, kad to jau senokai pageidauja pats V.Uspaskichas.

Panaikinti Seimo nario teisinę neliečiamybę prašo Generalinė prokuratūra. Tai padarius Darbo partijos įkūrėjas gali būti teisiamas už nepagarbą teismui. Šių metų vasarą išvykdamas į Rusiją Vilniaus oro uoste V.Uspaskichas koneveikė jam laisvės atėmimo bausmę skyrusius teisėjus.

Pasiūlymui nepritars

Seimo pirmininkė sako nepritarsianti opozicinių konservatorių siūlymui dar metus nekelti parlamentarų algų.

„Ne, nepritarsiu, ir tą sakau labai atvirai. Tikrai buvo su visais sutarta, kadangi atlyginimai jau visoms grupėms yra atstatyti, ir Seimo nariai, dabar praktika rodo, kurie jau yra neišrinkti, kai kurie kreipėsi į teismą dėl kompensacijų, tai yra jau šimtatūkstantinės kompensacijos“, - trečiadienį interviu Žinių radijui kalbėjo L.Graužinienė.

„Taigi kad nesikauptų tos sumos, dėl kurių gali būti kreiptasi pasibaigus kadencijai, tikrai manome, kad reikia atstatyti“, - kalbėjo ji.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS- LKD) frakcijos vadovai Andrius Kubilius, Irena Degutienė ir Jurgis Razma įregistravo Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo pakeitimo projektus, kuriais siūloma dar metams atidėti atlyginimų padidinimą Seimo nariams, ministrams ir kitiems politikams.

G.Švedienei spaudimo niekas nedaro

Seimo pirmininkė sako, kad niekas nedaro spaudimo valstybės kontrolierei Giedrei Švedienei.

„Darbietė“ Loreta Graužinienė tvirtina, kad Seimo valdyba turėjo teisę pasikviesti kontrolierę dėl jos prašymo teismui kompensuoti per krizę sumažintą atlyginimą.

„Pirmiausiai, niekas spaudimo nedaro Giedrei Švedienei. Gerbiama kontrolierė save šiek tiek sureikšmina, ieškodama užnugario. Valdyba turėjo pilną teisę pasikviesti kontrolierę ir pasišnekėti, kokios priežastys lėmė ieškoti kompensacijų.

Taip, tai yra nemaži pinigai, turbūt sieks nuo 80 iki 100 tūkst. litų, aš nežinau tikslių sumų. Tiesiog paklausėme, nes kiti žmonės tikrai kantriai laukia net atlyginimų atstatymų, o čia jau kalba eina apie kompensacijas“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.

G.Švedienė kreipėsi į teismą, kad būtų kompensuotas jai sumažintas atlyginimas.

Tikisi, kad turi stuburą

Seimo pirmininkė sako besitikinti, kad teisėsaugos pareigūnai „turi stuburą“ ir įvardins tikruosius Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymos nutekintojus.

Anot Seimo vadovės, toje pažymoje adresatų buvo nedaug – iki dešimt.

„Didžioji dalis adresatų medžiagą pasiėmė po pietų, gerokai po pietų. Tai man atsakymų (klausimų - BNS) nebelieka - iš esmės prie ko čia tie žurnalistai? Aš suprantu, kad kaip liudininkus juos turi apklausti“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė ji.

„Aš manyčiau, kad keistas visas šitas reikalas ir nesinorėtų, kad valstybėje daugiau kartotųsi. Mes, politikai, suprantame, kas čia vyksta, negalime viešai galbūt dar daug ko atskleisti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Belieka tikėtis, kad struktūrų pareigūnai tikrai turi stuburą, neturi baimės jausmo ir tikrai įvardins tikruosius užsakovus ir tikruosius pažymos nutekintojus“, - kalbėjo L.Graužinienė.

L.Graužinienė pakartojo, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Sauliaus Urbanavičiaus atostogas šiuo metu, kai STT veiksmai prieš žurnalistus sulaukė prieštaringų vertinimų, vertina kaip bailumą prisimti atsakomybę.

„Jeigu vadovas, žinodamas, kokie veiksmai bus atlikti, pasiima atostogų - aš manau, kad tai buvo sąmoningai paimtos atostogos ir gal vadovas jautė, kad gali kilti klausimai dėl jo veiklos, dėl jo atsakomybės. Todėl yra lengviausias kelias išeiti atostogų arba susirgti – paprastai visada taip elgiasi pareigūnai, kurie bijo atsakomybės“, - kalbėjo ji.

„Jeigu bus einama atostogų su prezidentės pasirašomu dekretu, tai aš kito atsakymo neturiu: tai yra vadovo bailumas prisiimti atsakomybę ir tai vertinu labai viešai“, - nurodė L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.