Įsižeidusių Edukologijos universiteto studentų atsakas D.Pavalkiui

Ketvirtadienį Lietuvos Edukologijos universitetą apjuosė gyvų žmonių grandinė - tokia akcija prieš ministro D.Pavalkio pareiškimus dėl universiteto ateities protestavo keli šimtai studentų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 2:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:16 AM

"Apsigynėm nuo komunistų - apsiginsime ir nuo darbinių", "Negesink šviesos", "Ministre, kam tarnaujate" - tokiais plakatais pasidabino akcijos dalyviai.

Studentai parengė peticiją, adresuotą Prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei bei švietimo ir mokslo ministrui.

"Kreipiamės į Jus prašydami užbaigti negražius žaidimus su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis. Kviečiame Jus kartu su akademine bendruomene apginti vienintelį specializuotą mokytojus rengiantį universitetą", - rašoma peticijoje.

Pasak Edukologijos universiteto studentų atstovybės viceprezidentės, renginio organizatorės Rūtos Mikalonytės, pagrindinis akcijos tikslas - parodyti visuomenei ir ministrui, kad universitetas nėra toks blogas, kaip buvo įvardyta.

"Mes esame įsižeidę kaip studentai, kaip pedagogai, kad esame taip nuvertinami ir taip yra formuojamas labai neigiamas šios profesijos (pedagogo - ELTA) įvaizdis. Mes ruošiame pedagogus ir patys jais būsime. Tai iš tiesų sudaro labai neigiamą įspūdį ir studentai tikrai yra įsižeidę. Nesmagu, jog pagrindinis mokslo saugotojas - ministras, kuris kaip tik turėtų gerą švietimo įvaizdį ir stengtis tai puoselėti, o susidaro priešingas įspūdis", - Eltai sakė R.Mikalonytė.

Pasak jos, norima pasakyti, jog pedagogai yra reikalingi ir nereikėtų taip jų nuvertinti ir formuoti neigiamą įvaizdį, priešingai - reikėtų puoselėti šią profesiją ir skatinti jaunus žmones tai studijuoti ir dirbti mokyklose.

"Reformos yra būtinos, tačiau jas reikia gerai apgalvoti, o nesistengti daryti eksperimentų", - kalbėjo akcijos organizatorė.

Antradienį švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis teigė abejojąs dėl Šiaulių ir Edukologijos universitetų likimo. Ministras tvirtino, jog tokie universitetai teikia ne visiškai kokybišką mokytojų produkciją Lietuvos rinkai ir išreiškė abejonę, ar jie turėtų taip funkcionuoti ir toliau.

Edukologijos universiteto vadovybė apsvarstė galimybę dėl ministro pareiškimų kreiptis į teismą.

Ketvirtadienį Premjeras Algirdas Butkevičius užstojo abu universitetus. Pasak jo, Šiaulių ir Lietuvos edukologijos universitetai turėtų gyvuoti toliau, tačiau reikėtų atidžiau įvertinti, kaip dirba jų personalas.

"Abu universitetai Lietuvai yra reikalingi. Kalbant apie paruošimo lygį, kokybę, tam yra akredituojamos programos ir keliami reikalavimai dėstytojams. (...) Reikia įvertinti, ar programos yra iki galo akredituotos, ar universitetuose dirbantys dėstytojai jas įgyvendina", -"Žinių radijui" sakė A.Butkevičius.

Lietuvos edukologijos universitete šiuo metu studijuoja daugiau nei 6 tūkst. studentų, dirba 552 darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.