Konservatorių šešėliniu kultūros ministru bus V.Juozapaitis, modernizacijos - M.Adomėnas

Opozicinės Tėvynės sąjungos-

M.Adomėnas.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
M.Adomėnas.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 11:04 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:27 AM

Šešėliniu kultūros ministru taps parlamentaras operos solistas Vytautas Juozapaitis, o konservatyvios modernizacijos ministru - Seimo narys Mantas Adomėnas.

Kaip BNS ketvirtadienį sakė konservatorių lyderis, šešėlinis premjeras Andrius Kubilius, dėl šešėlinės Vyriausybės naujų ministrų galutinį sprendimą dar turės priimti partijos taryba.

Šešėlinį kabinetą prieš pusmetį konservatoriai buvo patvirtinę be vieno jos nario - kultūros ministro. Į šį postą siūlytas M.Adomėnas, tačiau jo kandidatūrą sukritikavo tuometinis partijos Politikos komiteto pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis, jam kliuvo M.Adomėno organizuotos Seimo rinkimų ir partijos pirmininko rinkimų kampanijos nekorektiškas braižas.

Prezidiumas buvo pritaręs, kad M.Adomėnas taptų šešėliniu kultūros ministru, bet tokios kabineto sudėties nepatvirtino taryba. M.Adomėnui pasisiūlius pasitraukti iš šešėlinio kabineto ir balsuoti dėl jo sudėties be vieno nario - kultūros ministro - nepilnos sudėties šešėliniam kabinetui taryba pritarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.