L.Graužinienė LRT eteryje netiesiogiai prakalbo apie apkaltą prezidentei

Dalyvaudama LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ Seimo pirmininkė jaudinosi, tačiau nešykštėjo aštrių žodžių prezidentei.

Seimo pirminikė L.Graužinienė įsitikinusi, kad ji šalies vadovė ir netiesiogiai grasina D.Grybauskaitei apkalta.<br>M.Kulbio nuotr.
Seimo pirminikė L.Graužinienė įsitikinusi, kad ji šalies vadovė ir netiesiogiai grasina D.Grybauskaitei apkalta.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Nov 14, 2013, 9:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:58 AM

Laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio paklausta, kaip, jos manymu, baigsis pradėtas tyrimas dėl valstybės paslapties atskleidimo, ši rėžė: „Tyrimas gali baigtis arba teisme, arba Seime“.

Taip leisdama suprasti, kad gali būti sudaryta speciali komisija spręsianti, ar neverta pradėti apkaltos prezidentei.

Vis dėlto E.Jakilaičiui paklausus, ar Seimo pirmininkė turi galvoje apkaltą prezidentei, L.Graužinienė išsisukinėjo nuo tiesaus atsakymo, kartodama, kad pasakė tai, ką norėjusi pasakyti.

– Sugrįžtant prie to, ką jūs pasakėte visai neseniai.

Suprantu, kad jūs kažkokioje aplinkoje svarstote inicijuoti apkaltos procesą prezidentei, jei būtų nustatyta, kad slapta informacija nutekėjo iš Prezidentūros, juo labiau prezidentės nurodymu?

– Aš to nesakiau. Niekur negirdėjau, kad bent kur nors (Seimo nariai. –  Red.) tai svarstytų ar tiesiogiai, ar kažkur tarpusavyje.

Tikrai negirdėjau nors visas dienas būnu Seime posėdžių salėje.

Bet atsakydama į jūsų klausimą, atsakiau – spręs teismas arba Seimas todėl, kad informaciją nutekino arba valdininkai, arba politikai. Atsakymas – vienareikšmiškas.

L.Graužinienė sakė seniai atsakiusi sau į klausimą, kas nutekino informaciją.

Esą pažyma buvo skirta ribotam ratui žmonių, todėl kai kuriuos pašalinus iš sąrašo tų, kurie galėjo nutekinti informaciją, lieka nedaug.

Nematė pataisų

Laidos vedėjui pasidomėjus apie ketvirtadienį prezidentės pateiktas pataisas, kurios turėtų užtikrinti žurnalistų teisę į informacijos šalinio apsaugą, Seimo pirmininkė atšovė, kad pataisų Seime nemačiusi.

„Nesėdžiu ir neregistruoju atneštų dokumentų. Seimo pirmininkės funkcijos nėra dokumentų registravimas“, – sakė ji, tačiau pabrėžė, kad prezidentės pateiktos pataisos bus svarstomos įstatymų numatyta tvarka.

L.Graužinienės tvirtinimu, ji nerungtyniauja su prezidente, tik nori atkreipti dėmesį, kad tik Seimo valdyba turi teisę įstatymų pataisas pateikti ir svarstyti skubos tvarka. Esą prezidentė tokių galių neturinti.

„Edmundai, dabar įsitikinote, kas yra šalies vadovė?“ – klausė Seimo pirmininkė laidos vedėjo, didžiuodamasi tuo ką pasakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.